Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă ia în calcul ideea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional pentru pentru eficientizarea timpilor de răspuns în caz de intervenţii, grup condus de Raed Arafat, în contextul tragediei de la Caracal.

„Am decis înfiinţarea unui grup de lucru inter-instituțional pentru eficientizarea timpilor de răspuns, grup condus de Raed Arafat. Voi propune acest apect la ședința CSAT de marți”, a anunţat premierul.

Aceasta a anunţat şi posibilitatea unui referendum pentru a se înăspri pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

„E de datoria tuturor să ia măsuri și decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc. (…)

Cer un raport la CSAT minut cu minut de la primul raport de joi seară, care să prezinte cum a acționat fiecare. Aștept același lucru din partea tuturor”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Acesta a anunţat demiterea subprefectului de Olt, cât şi chemarea din concediu a prefectului special pentru ca acesta să fie demis.

Mai mult, în calitate de preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă a anunţat şi amânarea Congresului partidului pentru data de 3 august.

„Am amânat Congresul PSD din 3 august. Avem nevoie de măsuri ferme, să corectăm erorile de procedură care au dus la moartea unui copil nevinovat”, a subliniat Viorica Dăncilă.

În urma crimelor în serie din Caracal, au fost demişi şeful Poliţiei Române, prefectul de Olt şi şeful interimar al IPJ Olt, dar în spate a rămas întrebarea câte tragedii trebuie să se mai întâmple pentru ca ceva să se schimbe în ţara aceasta.

Alexandra Măceşeanu, fata de 15 ani dispărută în Caracal a reuşit, printr-un efort supraomenesc, să fure un telefon din casa răpitorului şi să sune la 112 în dimineaţa zilei de joi în jurul orei 11.00. Oficialii Poliţiei Române susţin că specialiştii STS n-au reuşit să identifice cu o precizie rezonabilă locul din care a fost făcut apelul telefonic şi că au fost trimişi în trei locaţii greşite, fiind nevoiţi să obţină mandate de percheziţii pentru toate cele adrese şi pierzând astfel timp vital. STS a răspuns acuzaţiilor, afirmând că e datoria companiei de telefonie mobilă să identifice locația. Echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după 19 ore. Cu alte cuvinte, polițiștii s-au învârtit pe străzi în Caracal, în timp ce fata era ucisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *