Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului European: România a arătat că poate performa cu succes

Viorica Dăncilă face, marţi, o vizită de lucru la Strasbourg, urmând să aibă o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli. Premierul României are o intervenţie în plenul Parlamentului European, informează antena3.ro.

Doresc să vă felicit și vă doresc mult succes în exercitarea mandatului. A fost important să arătăm că instituțiile europene lucrează pentru cetățeni și mai ales că produc rezultate, care îmbunătățesc viața acestora și oferă perspective pentru viitor. Am satisfacția de a afirma că România a reușit acest lucru. Am preluat și asumat această responsabilitate ca pe o misiune în slujba cetățenilor și a unității europene. Am considerat necesar ca toate acțiunile noastre să fie construite în jurul coeziunii. România a arătat că poate performa cu succes pe fondul unor provocări și tendințe care pun sub semnul întrebării determinarea Uniunii de a progresa. Am dovedit capacitatea României de a contribui la valoarea adăugată a Uniunii Europene, aspect reflecatat în bilanțul consistent pe care îl predăm, 90 de dosare legislative finalizate și aproximativ 2.500 de evenimente și reuniuni realizate.

Totodată, am facilitat adoptarea a 84 de concluzii ale Consiliului, pe multiple teme de interes comun. Ne-am dorit ca prin exercitarea acestui mandat să avem rezultate vizibile, durabile, la care cetățenii să se poată raporta cu ușurință și claritate.”, a declarat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *