Skip to content
Economie

Cresc pensiile! Viorica Dăncilă a făcut anunțul în ședința de Guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern de vineri, că Ordonanța 114 se va modifica. Una dintre schimbări aduce vești bune pentru pensionari.

”În ceea ce privește pensiile, asigurăm și vom asigura în continuare, o viață decentă pentru pensionari. În acest sens, am majorat valoarea punctului de pensie, începând cu 1 iulie 2018, la 1.100 lei, iar începând cu 1 septembrie 2019, acesta va crește cu 15 %, la 1.265 lei”, a declarat premierul.

O altă modificare adusă OUG 114 prevede înlocuirea indicelui ROBOR cu un alt indice, care va fi luat în calculul dobânzii la contractele de credit în lei, scrie antena3.ro.

„Obiectivul Guvernului este să scadă costurile creditelor românilor, să crească numărul companiilor româneşti care vor primi de la bănci credite avantajoase, pentru dezvoltare şi să încurajeze economisirea prin determinarea acordării unor dobânzi mai mari. Astfel, în consens cu părţile implicate şi pe baza principiilor agreate cu Banca Naţională a României şi cu Asociaţia Română Băncilor, astăzi modificăm trei acte normative – este vorba de Ordonanţa 114 din 2018, Ordonanţa 50 din 2010 şi Ordonanţa 52 din 2016″, a spus Viorica Dăncilă.

 

1 comentariu la “Cresc pensiile! Viorica Dăncilă a făcut anunțul în ședința de Guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *