Skip to content
Puterea Știrilor Video

Viorica Dăncilă își lansează sâmbătă, la Romexpo, candidatura la prezidențiale. Purtătorul de cuvânt al PSD: N-am mai ales varianta stadioanelor sau a unor piețe umplute de oameni

Inquam Photos / Adriana Neagoe

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, își lansează oficial candidatura la prezidențiale, sâmbătă, la Romexpo, într-un moment în care partidul este divizat de tensiuni interne. După eșecul de joi din Parlament, când opoziția a reușit să treacă la vot moțiunea de cenzură, Dăncilă încearcă să-și recâștige partidul și să strângă cât mai mulți susținători în jurul său înainte de prezidențiale.

Deși nemulțumirile din PSD încep să prindă glas, purtătorul de cuvânt al partidului, Valeriu Steriu, sugerează, într-un interviu la emisiunea ”Puterea Știrilor”, că sâmbătă, la Romexpo, totul va decurge în deplină armonie.

”Fiecare județ vine însoțit de o echipă de susținători, vor avea loc discursurile președintelui partidului, ale liderilor, va fi practic lansarea la nivel național a cadidatului PSD la prezidențiale.

Am optat pentru această formă, n-am mai ales varianta stadioanelor sau a unor străzi sau piețe umplute de oameni. Avem un eveniment național important, cu discursuri transmise de tot ce înseamnă televiziuni în România, cu o susținere în online la fel de vizibilă și cu un mesajele pe care președintele trebuie să le transmită, mesaje privind viziunea sa ca viitor președinte al țării, apropierea de oameni.

Credeți-mă, Viorica Dăncilă este un candidat diametral opus lui Klaus Iohannnis, este un candidat care efectiv stă printre oameni, îi iubește pe oameni și se pliază mult mai bine pe tot ceea ce înseamnă Partidul Social Democrat decât orice alt candidat”, a declarat Valeriu Steriu la ”Puterea Știrilor”.

După trădările şi demiterea Guvernului în urma moţiunii de cenzură, în PSD a început lupta pentru putere.

O primă tabără este cea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care de altfel declara joi, după votul din Parlament, că în perioada următoare în PSD este nevoie de o reformă internă, şi că aceasta trebuie să aibă loc „fără trageri de timp”. Totodată, acesta este prieten cu lideri din Pro România precum Mihai Tudose sau Victor Ponta, şi pledeadeză pentru o alianţă cu formaţiunea acestora.

O altă tabără care ar vrea să o elimine pe Dăncilă cât mai curând este cea formată în jurul baronului de Olt, Paul Stănescu, care-i are alături pe Dumitru Buzatu, Gabriela Firea, şi Lia Olguţa Vasilescu. Aceştia vor pune în discuţie la CEx-ul de astăzi legitimitatea Vioricăi Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *