Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă, la întâlnirea cu procurorul general al SUA: Guvernul va continua reforma justiției, în acord cu recomandările MCV, Comisiei de la Veneția, ale GRECO, dar și ale SUA

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a avut marți, la Palatul Victoria, o întrevedere cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, informează Guvernul. În cadrul întrevederii, Dăncilă a solicitat sprijinul procurorului general al SUA pentru includerea României în Programul Visa Waiver, aspect aflat în atenția autorităților române, potrivit Hotnews.

Potrivit Guvernului, premierul Dăncilă a arătat că Executivul român este angajat să găsească cele mai bune soluții pentru continuarea reformei justiției și a legislației penale, în acord cu angajamentele internaționale ale României, dar și cu recomandările din cadrul MCV, ale Comisiei de la Veneția sau ale GRECO, precum și cele ale SUA.

Totodată, România se angajează să continue Parteneriatul Strategic cu SUA în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală și să intensifice această colaborare printr-un dialog continuu și o abordare pozitivă.

Potrivit Guvernului, Dăncilă a subliniat că România rămâne un partener solid și de încredere al SUA, iar continuarea parteneriatului strategic dintre cele două părți reprezintă pilonul central al politicii externe românești. Premierul a exprimat determinarea Guvernului de a consolida relațiile cu SUA, România fiind, în același timp, un susținător al colaborării între Statele Unite și Uniunea Europeană.

Guvernul României și societatea românească sunt profund atașate valorilor europene și occidentale. Pentru români și pentru Guvern, viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană, alături de partenerii săi strategici, SUA reprezentând o prioritate”, a afirmat prim-ministrul.

În calitate de stat ce deține Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, România găzduiește, la București, în data de 19 iunie, Reuniunea UE – SUA la nivel ministerial în domeniul justiției și afacerilor interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *