Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă merge la Muzeul Național de Istorie: Eveniment dedicat memoriei Holocaustului

" "

Premierul României, Viorica Dăncilă, participă la un eveniment important dedicat memoriei Holocaustului la Muzeul Național de Istorie.

„Evenimentul de astăzi vine în completarea celui pe care l-am deschis, în urmă cu aproximativ o lună, la Bruxelles. E concentrat pe promovarea uneia dintre cele mai importante proiecte aflate în atenție în prezent, la nivel național, cel am deschiderii Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România”.

" "
" "

„După cum, fără îndoială, cunoașteți, România a exercitat în perioada 2016-2017 președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Această experiență ne-a arătat că sunt necesare la nivel național măsuri suplimentare, atât în direcția promovării educației privind Holocaustului, cât și în direcția fixării în conștiența publică a societății românești a unor elemente legate de resposabilitatea României în evenimentele din perioada Holocaustului și de memorie a victimelor Holocaustului din România”.

„Proiectul pe care l-am menționat, cel al deschiderii Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România, își propune obiectivul ambițios de a contribui la promovarea educației privind Holocaustul la nivelul întregii societăți românești”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *