Skip to content
Europa Politică

Viorica Dăncilă: Mihai Fifor este un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dar mi-aş dori să fie o femeie

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți că Mihai Fifor ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, precizând însă că nu a luat o decizie privind nominalizarea.

Membrii C.Ex ai PSD vor stabilit în ședința CEx de marţi cine urmează a fi trimis la Bruxelles.

În CEx vom vedea, vom avea o discuție. Trebuie să ne uităm și la portofoliu, trebuie să ne uităm și la susținerea colegilor. Vorbim de Transporturi și mobilitate militară, deci un portofoliu foarte important. Vedem ce vom hotărî în cadrul CEx. Mi-aș dori să fie o femeie, pentru că ați văzut că doamna președinte a Comisiei Europene a spus că și-ar dori să aibă un echilibru între comisari, bărbați și femei. Ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligație”, a declarat Dăncilă.

Referitor la Mihai Fifor, Dăncilă a spus că acesta ar fi un candidat potrivit.

Da, sigur. Mihai Fifor este un candidat potrivit. Pot fi și alți candidați. Astăzi vom discuta aștfel încât să venim cu o propunere”, a mai spus Dăncilă.

Premierul a preizat că nu se va prezenta la Cotroceni pentru a avea consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *