Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă, răspuns rapid după refuzul lui Iohannis de a numi noi miniștri

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a decis ce va face în continuare, după anunțul făcut vineri de Klaus Iohannis și anume că nu o va numi pe Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare regională și nici pe Mircea Drăghici la Transporturi.

Situația este una extrem de complicată deoarece în jur de 400 de salariați de la Transporturi și 800 de la Dezvoltare sunt în pericol de a nu-și primi salariile, salariile acestora trebuind acordate prin semnătura unui ministru.

Potrivit surselor Antena 3, Viorica Dăncilă a decis să numească miniștri interimari pentru cele două portofolii.

„Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă faptul că cei doi au dosare penale ar fi un argument pentru respingere, preşedintele Iohannis a răspuns: „Aceste argumente le veţi putea găsi în argumentaţia pe care o voi prezenta, inclusiv public”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *