Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă: Nu am multe proprietăți. Mulți au analizat cu atenție averea mea

psnews.ro

La 57 de ani, Viorica Dăncilă, fostul premier al României, are încă regrete legate nu doar de cariera ei în politică, dar și de viața de familie. Ea a vorbit despre familie într-un reportaj difuzat de Kanal D, în emisiunea „Teo Show”.

Viorica Dăncilă este căsătorită cu Cristinel Dăncilă și are un mariaj solid, de 38 de ani. Viorica Dăncilă și soțul ei au adoptat împreună un băiat, pe Victor, însă au căzut de comun acord să se rezume la un singur copil. Fostul premier avea 26 de ani când a adoptat copilul. Mai precis, în ianuarie 1990, profesoara de tehnologie de 26 de ani din Videle, Viorica Dăncilă, l-a înfiat pe al optulea copil al Floarei Trocan și al lui Tudor Malancu. Băiatul are acum 30 de ani și știe că a fost adoptat.

Victor e un copil special, am încercat să fac un scut în jurul lui. L-am încurajat să aibă prieteni, să meargă în vacanțe. Nu m-am gândit, totuși, că sunt oameni atât de rău intenționați, așa încât să-i spună lucruri rele. Când l-am înfiat, la 26 de ani, eram un om care avea o meserie, stăpân pe picioarele lui, dar nu eram pregătiți pentru acest pas. S-a întâmplat să-l văd pe Victor, eram inginer, lucram la birouri, și am aflat că un copil a fost abondonat și că trebuie să-i ducem cele necesare unui nou-născut. Când am văzut ghemotocul acela mic care plângea și își striga neputința, mi-am da seama că vreau să-l iau cu mine acasă. Familia mea, la început, era neîncrezătoare, pentru că aveam 26 de ani, eram la început de drum în carieră, terminasem facultatea de doi ani. Nu stăteam bine financiar atunci”, a povestit Viroica Dăncilă, la emisiunea Teo Show, de la Kanal D.

Fostul premier regretă însă acum că nu a mai avut alți copii în afara lui Victor. „Am avut multe discuții cu mama mea despre alt copil. După ce l-am luat pe Victor, la un an, mi-a zis că dacă o să mai ai un copil s-ar putea să fac diferența între ei. M-am temut mereu de asta. Acum regret, nu e bine să ai doar un singur copil, e bine să fie mai mulți frați. Eu sunt singură la părinți, Victor e singur la părinți”, a mai spus aceasta, citată de click.ro.

Viorica Dăncilă locuiește împreună cu soțul și cu fiul ei, dar și cu animalele de companie, un cățeluș o pisică, Rocky și Nuf, care-i fură din geantă. „Din familie fac parte și cățelul, și pisica. Într-o familie trebuie să existe armonie. Am călătorit mult cât am fost europarlamentar și într-un an am făcut 40 de întâlniri externe cât am fost prim ministru. Pe unde am fost am luat câte o amintire. Acasă e locul unde îți găsești liniște, îți găsești puterea să mergi mai departe. Familia este alături de tine și atunci când ești într-o funcție importantă, dar și când treci prin momente grele. Mă bucur că Dumnezeu mi-a dat o așa familie, am 38 de ani de căsătorie și un copil minunat”, a mai declarat aceasta, în aceeași emisiune.

Fostul premier nu s-a ferit să facă declarații și în ce privește averea pe care o deține la această oră. „Nu am multe proprietăți. Mulți au analizat cu atenție averea mea. Eu cu soțul meu, după Revoluție, am cumpărat un apartament în Videle. În 2009-2010 am reușit să ridicăm casa, luăsesem un pământ înainte. Am avut și apartamentul de la mama și casa socrilor mei de la țară, pe care ne-au lăsat-o moștenire. A fost o perioadă în care nu aveam nici sufrageria mobilată, doar un dormitor aveam. Era după Revoluție, când de abia îl infiasem pe Victor și toți banii se duceau pe copil”, a mai mărturist Viorica Dăncilă, la Kanal D.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *