Skip to content
Societate

Viorica Dăncilă nu mai lucrează la BNR. Ce funcție a ocupat

psnews.ro

În exclusivitate pentru PS News, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a precizat că Viorica Dăncilă  a demisionat luni de la BNR, unde fusese angajată în 2021 pe postul de consultant al guvernatorului Mugur Isărescu.

„Viorica Dăncilă nu mai lucrează la BNR de ieri (n.r – luni, 28.03.2022). S-a dispus încetarea contractului de muncă cu acordul ambelor părți”, a precizat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, în exclusivitate pentru PS News.

Viorica Dăncilă a fost angajată anul trecut la BNR. „Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”, spunea guvernatorul Mugur Isărescu.

Dăncilă fusese angajată în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro. Criteriul de selectare a Vioricăi Dăncilă, dar și a lui Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid uși în Europa”, a explicat, la momentul angajării, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

Fostul premier Viorica Dăncilă a anunțat, marți, într-un mesaj publicat pe Facebook, că revine în politică într-un alt partid. Aceasta a spus că a plecat din PSD „după 26 de ani” pentru că „nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia”.

„După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ,,Națiune Oameni Împreuna”(NOI). (…) Sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine. Nu am ales să revin în politică pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice, chiar dacă am fost atacată cu încrâncenare și agresivitate, chiar din interiorul partidului din care făceam parte. Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”, a scris Viorica Dăncilă.

DETALII AICI: După 26 de ani în PSD, Viorica Dăncilă îi părăsește pe social-democrați și devine membru al Partidului NOI: Am revenit în politică pentru a crea consens

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *