Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Viorica Dăncilă: Nu mi-am dorit să fiu premier! Prima dată am crezut că e o glumă

psnews.ro

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, invitată în studioul „Puterea Știrilor”, a povestit episodul în care i s-a propus funcția de premier.

Dăncilă a susținut că nu și-a dorit să conducă Executivul și că a acceptat această funcție în urma unei discuții pe care a avut-o cu Liviu Dragnea și cu mai mulți lideri PSD.

" "

„Mi-au spus că este bine să vin pe această funcție de premier pentru că am o imagine bună, că este legătura cu Bruxelles-ul care este foarte bună și că în acest moment partidul are nevoie de mine în această funcție. Am crezut prima dată că e o glumă”, a povestit Viorica Dăncilă.

„Trebuie să spun că nu mi-am dorit să fiu premier. Am mers la sediul PSD, unde erau mai mulți colegi, era ziua în care trebuia să merg la Strasbourg. Chiar Gabriela Firea m-a întrebat: <<Vrei să candidezi pentru premier?>>  Și i-am răspuns că nu. Nu discutasem cu nimeni înainte. Gabriela Firea mă întrebase pentru că se auzea prin presă, erau vehiculate mai multe nume, printre care și numele meu.

În urma unei discuții pe care am avut-o cu Liviu Dragnea, erau mult mai mulți colegi din conducerea partidului, mi-au spus că este bine să vin pe această funcție de premier pentru că am o imagine bună, că este legătura cu Bruxelles-ul care este foarte bună și că în acest moment partidul are nevoie de mine în această funcție. Am crezut prima dată că e o glumă. Nu mă așteptam la această propunere. Bineînțeles că am acceptat acest lucru, nu m-am consultat în acel moment cu nimeni. În momentul în care ți se acordă atâta încredere din partea unui partid să conduci destinele unei țări, nu poți să dezamăgești. Trebuie să încerci să nu dezamăgești, nici în momentul în care spui „da”, și nici după, prin măsurile pe care le iei și prin modul în care te raportezi la funcția pe care ai primit-o. 

Am spus „da” și am răspuns mai multor întrebări ale colegilor mei, pe urmă a fost o perioadă în care am așteptat să vedem decizia președintelui. Din prima zi am încercat să ascult opinia celor din jur, să învăț foarte mult și să mă implic foarte mult”, a declarat Viorica Dăncilă, la Puterea Știrilor.

Prima femeie din istoria României care a deținut funcția de prim-ministru

Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018.

După 9 luni de guvernare, pe 10 octombrie 2019, cabinetul Viorica Dăncilă a picat în urma unei moțiuni de cenzură depusă de opoziție, iar la Palatul Victoria a fost instalat Guvernul Ludovic Orban.

 

" "

6 comentarii la “Viorica Dăncilă: Nu mi-am dorit să fiu premier! Prima dată am crezut că e o glumă

  1. Tentatia a fost prea mare la fel ca si palaria . Mandria si prostia se platesc ! Am avut ocazia sa vedem cat de multi dancili sunt in PSD. Necazul e ca nu a realizat ca Romania si romanii meritau mai mult .

    1. CIOLACI ,MELESCANI,DRAGANEI SAUDRAGNANEI ,MITRALIERE ORI NECULICI ,STANESTI SI FII DE FOSTI ACTIVISTI SI SECURISTI ,GASESTI LA TOT PASUL IN PSD . PRECUM ILIESCU ,EI AU PUS MANA PE PUTERE ,IAR DEZASTRUL TARII ,VAZUT PRIN INSTRAINAREA DE MILIOANE DE ROMANI ,APTI DE MUNCA ,CE PUTEAU PRODUCE PLUS VALOARE PENTRU TARA ,VA CONDUCE LA DEZASTRUL ECONOMIC AL TARII !

      1. Ce plus valoare!unde să muncească dacă guvernanți au distru tot,fabrici ,ozine,au făcut jaf,unde să maă muncească la spații verzi!au distrus școlile profesionale și acum se plîng că nu mai au forță de muncă calificată!.Autrasformat România ăn colonie,ne-am întors la era sclavagistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *