Skip to content
Puterea Știrilor Video

Viorica Dăncilă, părăsită de ”curtenii” care-i țineau trena la Palatul Victoria: Prietenii ți-i cunoști după aceste funcții pe care le-ai deținut

psnews.ro

Invitată în studioul ”Puterea Știrilor”, fostul premier Viorica Dăncilă a precizat că, imediat după ce a pierdut lupta cu Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, mai mulți social-democrați au pus la punct un plan de înlăturare a sa din funcția de președinte al PSD.

„Din păcate, au mai rămas foarte puțini PSD-iști alături de mine. Prietenii ți-i cunoști după aceste funcții pe care le-ai deținut”, a declarat Viorica Dăncilă.

Cât despre relația pe care o mai are cu Mihai Fifor, unul dintre apropiații săi în perioada de guvernare, Viorica Dăncilă a susținut că ultima discuție pe care cei doi au avut-o a fost înainte de sărbători, la scurt timp după ce aceasta a demisionat.

„Dar nu este cazul doar al lui Mihai Fifor. Sunt mulți colegi cu care nu am mai discutat”, a adăugat fostul premier.

„Am să fiu foarte sinceră. Din păcate au mai rămas foarte puțini PSD-iști alături de mine. Prietenii ți-i cunoști după aceste funcții pe care le-ai deținut. Important este omul, nu funcția. Cei care țin cont numai de funcție sunt cei pe care i-am văzut alături de un alt lider, apoi cu liderul următor și tot așa. Și-au schimbat de fiecare dată opinia în funcție de lider (…).

Nu aș vrea să fac referire la o anumită persoană, dar sunt destule persoane care m-au dezamăgit. Nu am mai discutat cu Mihai Fifor după demisia mea din fruntea Partidului Social Democrat (PSD). Ultima oară când am discutat cu el a fost înainte de sărbători. Dar nu este cazul doar al lui Mihai Fifor. Sunt mulți colegi cu care nu am mai discutat (…).

După ce am pierdut alegerile prezidențiale, am fost dezamăgită că au fost colegi care s-au gândit imediat cum să dea la o parte conducerea (…)”, a precizat Viorica Dăncilă, la Puterea Știrilor.

Dăncilă, prima femeie din istoria României care a deținut funcția de prim-ministru

Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018.

După 9 luni de guvernare, pe 10 octombrie 2019, cabinetul Viorica Dăncilă a picat în urma unei moțiuni de cenzură depusă de opoziție, iar la Palatul Victoria a fost instalat Guvernul Ludovic Orban.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *