Skip to content
Politică

Dăncilă, preocupată de violența domestică: la 30 de secunde, o femeie este lovită

youtube.com

Europarlamentarul din grupul S&D, Viorica Dăncilă se arată preocupată de subiectul violenței domestice, participând luni la o dezbatere pe această temă, în județul Giurgiu.

Printr-o postare pe pagina personală de Facebook, Dăncilă subliniază gravitatea situației și necesitatea de a discuta despre subiectul violenței pentru a găsi rezolvări. În plus, se evidențiază datele statistice din România, care nu sunt deloc încurajatoare.

Am participat astăzi, în județul Giurgiu, la o dezbatere foarte importantă pe o temă care preocupă societatea românească, violența domestică. Această dezbatere a fost una cu impact, una pe care o putem extrapola în toată țara, pentru că violența trece dincolo de granițele unui județ. Este revoltător cum în secolul 21 încă mai putem vorbi despre violență în general, dar mai ales de violența împotriva femeii. Pentru a discuta despre violența domestică trebuie să vedem ce stă în spatele acestui fenomen, și în urma discuției să găsim acele metode care să stopeze acest lucru, sau măcar să-l diminueze Dacă ne referim la datele statistice, acestea nu sunt deloc încurajatoare, întrucât la fiecare 30 de secunde o femeie este lovită în România și aproape 300 de femei mor anual din cauza violenței domestice. Toți cei care pot să contribuie trebuie să o facă pentru a pune capăt acestui flagel. Și fac referire aici la partea legislativă, la cea administrativă, la biserică, la poliție, la toți cei care pot contribui la combaterea violenței domestice.„, a declarat europarlamentarul.

De asemenea, aceasta îi felicită pe organizatori și pe președintele Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) pentru inițiativa de a modifica legislația pe tema violenței domestice.

Felicit președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, pe Aurelia Dobre, consilier județean pentru inițiativa de a organiza această dezbatere cu tema «Violența domestică în județul Giurgiu în contextul societății românești», și sper ca acestora se li se alăture și alte județe. De asemenea, o felicit pe Gratiela Draghici, președinte ANES, pentru inițiativa de a modifica legislația în domeniu astfel încât acest flagel să fie mult diminuat.„, a postat Viorica Dăncilă pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *