Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă, prima reacție după ce primarul din Iași a numit-o premierul cu `ZERO REALIZĂRI`: ‘Mai întâi să ne spună cum a strâns cei 250.000 de euro pentru casa copilului său’

Featured Video Play Icon Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă a reacționat, în cadrul vizitei desfășurate la Iași, după ce primarul orașului, Mihai Chirica, a atacat-o în urmă cu două zile, numind-o premierul cu „zero realizări”, al cărei mandat se îndreaptă spre „un final falimentar”, scrie B1.

Am să îi răspund domnului primar când va reuși să le explice cetățenilor cum a reușit să strângă 250.000 de euro pentru casa pe care i-a lăsat-o copilului său„, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă, prima reacție după ce primarul din Iași a numit-o premierul cu `zero realizări`: ‘Mai întâi să ne spună cum a strâns cei 250.000 de euro pentru casa copilului său’

Conferință de presă susținută de Viorica Dăncilă, președintele PSD și premierul României, Mihai Fifor, secretarul general al PSD, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, și Maricel Popa, președintele Organizației Județene Iași a PSD, la Iași

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 16 august 2019

 

Episodul la care face referire șefa Guvernului vine în contextul în care presa locală a arătat că băiatul primarului din Iași a „cumpărat” o casă și un teren în zona centrală a orașului, în valoare de 250.000 de euro, pe vremea când acesta avea doar 11 luni. În plus, Thea şi Mălina Chirica, de clasa a VII-a, respectiv clasa a IV-a, deţin o casă de lux situată în municipiul Iaşi. Vila are 240 de metri pătraţi şi a fost trecută pe numele copiilor după ce edilul a divorţat de fosta sa nevastă.

Conflictul dintre Dăncilă și Chirica a început de la o postare a primarului, care i-a adresat premierului „câteva întrebări ciudate”, printr-o postare pe Facebook.

Nu cunosc exact scopul principal al vizitei domniei voastre în Capitala Moldovei, dar sper că ați venit și pentru a vă lua adio de la votul ieșenilor și al modovenilor, în general. Cu pași repezi, mandatul de premier se îndreaptă spre un final falimentar. Lăsați în urmă un Iași și o Moldovă de care v-ați bătut permanent joc.

Unde este autostrada promisă și votată în Parlament, doamnă prim-ministru? Unde este șoseaua de centură? Dar Spitalul Regional de Urgență? Unde sunt investițiile în educație și în sănătate? Ce ați făcut cu banii (24 de milioane de euro!) pe care i-ați luat din bugetul Iașului în ultimii doi ani? Ați afirmat că ați scos satul românesc din noroaie, dar câte sate din Moldova ați vizitat de când sunteți premier? Ne pleacă tinerii din țară, din pricina sărăciei, și vă ocărăsc bătrânii, pentru că i-ați condamnat la singurătate, doamnă Dăncilă!

Și, totuși, eu vă urez bine ați venit la Iași, pentru ca ieșenii să vă admire în toată splendoarea de premier cu zero realizări! Viața ne-a arătat că toți cei care au desconsiderat acest oraș mândru și această provincie frumoasă și încărcată de spiritualitate au fost aruncați la lada de gunoi a istoriei. Vi-l mai aduceți aminte pe Liviu Dragnea?! Vremelnici conducători, dar eternă osândă din partea poporului!

Oare cunoașteți câte ceva despre cultura și despre oamenii acestei zone? Ați aflat că fără sacrificiile Iașului și ale moldovenilor, România nu ar fi existat? Cine știe?… poate că fără jertfa străbunilor noștri ați fi fost azi doar prim-ministrul republicii Teleorman, vorbind pe insula Belina clanurilor de interlopi. Nu am nicio îndoială că românii au înțeles în cele din urmă cât de mult rău ați făcut acestei țări.

Și, totuși, eu – ca o gazdă bună – vă urez bine ați venit la Iași! Abia aștept să ne enumerați toate proiectele finalizate și să ne promiteți alte reușite mărețe! În luna mai, Liviu Dragnea a procedat la fel, dar nu l-a mai crezut nimeni. Ieșenii nu uită și nu iartă niciodată, doamnă Dăncilă!”, scria Mihai Chirica pe Facebook, pe 14 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *