Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă, primele declarații după exit poll: Dacă într-adevăr se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură

Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 22.30

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat, duminică seara, că nu îşi va da demisia din funcţie şi a apreciat că o moţiune de cenzură nu va trece de Parlament.

„Greu de spus (dacă o moţiune de cenzură va trece – n.r.), dar eu am încredere că nu va trece. Spun acest lucru pentru că una este votul pentru alegerile europarlamentare, una este majoritatea pe care o avem în Parlamentul României. Şi eu cred că o moţiune nu va trece. Am vrut să vedem dacă Opoziţia vine cu un program, pentru că, dacă depui o moţiune de cenzură, trebuie să vii şi cu un program de guvernare, cu un candidat pentru prim-ministru. Să vedem dacă Opoziţia poate face acest lucru şi poate coagula o majoritate în Parlamentul României”, a precizat ea, la Antena 3.

—————————————————————————————————————————————

Premierul Viorica Dăncilă a spus, în prima sa declarație după rezultatele exit poll, care plasează PSD cu 25,8%, că ea nu are de ce să demisioneze și că, „dacă se vrea într-adevăr demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură”, potrivit Hot News.

„Am în spatele meu atâția români care au încredere în Guvern. S-a votat pentru europarlamentare, nu pentru parlamentare. Dacă într-adevăr se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură”, a declarat Dăncilă, întrebată dacă va demisiona.

PSD și PNL sunt la egalitate potrivit primelor rezultatele exit-poll la alegerile europarlamentare 2019 și referendum. CURS și Avangarde au fost singurele case de sondare care au fost acreditate pentru a efectua în ziua alegerilor europarlamentare 2019 și a referendumului pe justiție să facă un sondaj de tip exit-poll.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *