Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă, replică acidă după refuzul lui Iohannis de-a numi noii miniștri: Președintele se poziționează împotriva românilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a respins toate cele șase propuneri de miniștri, susținând că președintele se poziționează împotriva românilor.

”Sfidarea românilor continuă. (…) Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere a eforturile guvernamentale de a funcţiona normal. Din nou, preşedintele se poziţionează împotriva românilor. Dacă nu am fi găsit soluţii, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp”, a declarat premierul, de la sediul PSD.

„În această seară, am văzut un nou episod al nepăsării şi dispreţului prezidenţial. Partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, dar preşedintele a ajuns la alt nivel. (…) Când nu taie salariile, Iohannis şi susţinătorii săi le blochează”, a susţinut Viorica Dăncilă.

„Avem o opoziţie cinică şi imatură care, orbită de interesele personale şi de campanie, a început să acţioneze împotriva oamenilor. Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în faţa acestui blocaj, fiindcă am obligaţia să guvernez. Oamenii aşteaptă să le plătim pensiile pe care le-am majorat, salariile, bursele, să derulăm investiţiile.

„Nu îmi e teamă să mergem în Parlament. (…) Nu fugim de Constituţie, aşa cum o face preşedintele”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Iohannis: ”Se vede că doamnei prim-ministru îi e frică de Parlament”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că respinge toate cele șase propuneri de miniștri, considerând că remanierea guvernamentală propusă de premierul Viorica Dăncilă este ”neavenită și nepotrivită”. ”Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern decât după validarea în Parlament”, a spus preşedintele.

„Doamna prim-ministru îmi cere o remaniere guvernamentală, îmi solicită eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari şi numirea a şase miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar”, a declarat preşedintele Iohannis la Cotroceni.

Preşedintele a amintit cum s-a ajuns în situaţia de acum şi a menţionat că „doamne prim-ministru vine a treia oară cu o astfel de solicitare”.

„Doamna prim-ministru, vă spun acuma direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dvs. Altfel lucrurile nu se pot rezolva”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că această nouă solicitare pe care o refuză vine cu o noutate, „e cras neconstituţională, pentru că s-a anunţat şi public şi în scris că ALDE se retrage de la guvernare”.

Klaus Iohannis a spus că, prin urmare, nu e niciun dubiu, premierul trebuie să meargă în faţa Parlamentului.

„Se vede că doamnei prim-ministru îi e frică de Parlament. PSD, într-un mod jalnic, se agaţă de putere, tergiversează o procedură care este explicit şi clar solicitată în Constituţie. Niciun ministru nu va fi numit în Guvern decât după validarea din Parlamentul României”, a încheiat preşedintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *