Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă și Benyamin Netanyahu au bătut palma! Vom avea ședință comună a guvernelor României și Israelului

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Washington cu premierului israelian Benyamin Netanyahu şi cu vicepreşdintele SUA Mike Pence. Disuţiile cu Netanyahu au vizat oganizarea şedinţei comune a guvernelor român şi israelian, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business.

Conform Guvernului, vicepreşedintele SUA Mike Pence a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru poziţia exprimată în legătură cu intenţia de mutare a ambasadei României la Ierusalim, iar Pence va veni în România în cadrul unui turneu în Europa de Est. De asemenea, a fost evocată posibiliatea unei vizite oficiale a premierului la Washington, scrie news.ro.

„Aflată la Washington, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 25 martie 2019, o întrevedere cu prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu, în marja participării la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Cei doi înalţi oficiali au salutat relaţiile excelente dintre cele două ţări, fapt reflectat şi de frecvenţa contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat şi despre organizarea, in cursul acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne, precedată de un forum economic cu o secţiune dedicată contactelor business to business. Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis felicitări premierului Viorica Dăncilă pentru discursul susţinut in deschiderea Conferinţei AIPAC„, anunţă Guvernul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică şi energetică, medicină, cercetare şi inovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *