Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă: Sunt 14 țări europene care au rapoarte GRECO și nu au pus în parctică acele măsuri. Trebuie să existe un consens

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă îl atacă pe președintele Klaus Iohannis după ce acesta a cerut Guvernului să inițieze cât mai repede un proiect de lege în acord cu recomandările organismelor europene, scrie b1.ro.

Dăncilă l-a acuzat pe șeful statului de dublă măsură și a precizat, referindu-se la recenta publicare a raportului GRECO privind România, că 14 țări europene nu au ppus în practică recomandările primite.

Aici am văzut o dublă măsură că tot vorbeam de dublu standard. Pe de o parte un referendumul care precizează că nu avem voie să dăm OUG că nu avem voie să intervenim în  justiție, ceea ce e corect.

Pe altă parte ne cere să intervenim acolo unde îi convine.

Raportul GRECO este raportat la luna martie, înainte de refendum. Am văzut că domnul președinte face referiri la referendum. Am văzut că există  o dezbatere între judecători și procurori. Eu cred că trebuie luat exemplul Olandei care au trimis o scrisoare GRECO în care au precizat că nu pot lua măsuri până nu există consens.

Sunt 14 țări europene care au raporte GRECO și nu au pus în parctică acele măsuri. Trebuie să existe un consens în justiție și pe urmă să luăm o măsură„, a declarat Dăncilă, îbntr-un interviu pentru DC News.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *