Skip to content
Puterea Știrilor Video

Viorica Dăncilă, ”surpriza” de pe locul 2. Sociologul Remus Ștefureac: A luat jumătate din scorul pe care-l obținea candidatul PSD acum 5 ani

psnews.ro

Sociologul Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research, a declarat la ”Puterea Știrilor” că locul 3 obținut de candidatul PSD la alegerile prezidențiale poate fi interpretat ca o supriză, ”din perspectiva multitudinii de atacuri la adresa Vioricăi Dăncilă și, desigur, din cauza performanțelor sale, nu întotdeauna potrivite pentru un candidat prezidențial”.

”Pe de altă parte, Viorica Dăncilă este candidatul celui mai bine organizat partid din România – să vedem dacă mai rămâne așa după aceste alegeri -, deci practic succesul Vioricăi Dăncilă este succesul PSD. Desigur, în măsura în care putem numi succes un scor de 22%, care este jumătate din scorul pe care-l obținea candidatul PSD acum 5 ani. Cel mai mic scor din istoria participării PSD la prezidențiale fusese de 30%. 

Dar, sigur, în raport cu scenariul în care ar fi putut fi pe locul 3, deci să nu ajungă în finala prezidențială, este un scor important PSD, pentru activ, pentru structurile lor, îi menține în jocul de putere. 

Performanțele PSD de la europarlamentare și din turul 1 al prezidențialelor sunt aproape identice, scorul e cam același”, a mai spus Remus Ștefureac la ”Puterea Știrilor”.

Rezultatele oficiale ale primului tur

BEC a anunţat rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale. Iată cum arată clasamentul:

Klaus Iohannis – 37,82%

Viorica Dăncilă – 22,26%

Dan Barna – 15,02%

Mircea Diaconu – 8,85%

Theodor Paleologu – 5,72%

Kelemen Hunor – 3,87%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *