Skip to content
Politică

Viorica Dăncilă vrea să fie din nou șefă de partid. Și-a depus candidatura la funcția de președinte al NOI

Inquam Photos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă vrea să fie din nou șefă de partid. Fostul premier Viorica Dăncilă va candida, marţi, pentru functia de presedinte al Partidul Natiune Oameni Impreuna – NOI, la congresul care va avea loc începând cu ora 17, în Sala „Amfiteatru” din incinta Institutului Naţional de Statistică. Pentru funcţia de preşedinte executiv şi-a depus candidatura Francesco Şerban, în timp ce pentru funcţia de secretar general va candida Cornelia Baloş.

Noua formaţiune politică îşi alege tot marţi şi cei 5 vicepreşedinţi, potrivit news.ro

După 26 de ani în PSD, partid pe care l-a și condus vreme de 6 luni, Viorica Dăncilă anunța zilele trecute că revine în politică într-un partid nou: Națiune Oameni Împreuna (NOI). Ea spunea că nu se mai regăsește în PSD, nu mai rezonează cu deciziile actualei conduceri și susține că nu a trădat partidul, ci ei (PSD – n.r.) ”ne-au trădat pe mai mulți dintre noi”.

Partidul NOI este condus de Bogdan Petrescu (președinte interimar), Francesco Șerban (președinte Interimar Consiliul de Proiecte și Strategii), Iulia Hirică (vicepreședinte), Răzvan-Gabriel Gogoț (vicepreședinte), potrivit site-ului partidului. Ei se prezintă drept ”un grup de profesioniști, consolidat în timp, ca urmare a faptului că împărtășim un set de valori și principii comune”.

Potrivit viziunii partidului, NOI își propune să promoveze ”o altfel de politică”. ”O politică a conștiinței, transparentă, cu adevărat în slujba cetățenilor și a țării, oferind oamenilor soluția democratică de a-și îmbunătăți viața, de a se bucura de normalitate politică, socială și economică.”

Birchall, dezvăluiri grele: Dăncilă minte cu nerușinare!

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Ana Birchall, ministru al Justiţiei în timpul Guvernării PSD din 2019, adică pe vremea Vioricăi Dăncilă, taxează dur ultimele declarații ale fostului premier. „Poate, totuși îi revine memoria și, daca tot vorbește de resursele României, poate explică public, de exemplu, legea hidromineralelor pe care voia să o treacă în guvern (cred că ne-am certat pe forma propusă de ea și gașca care o susținea vreo 3 sau 4 ședinte de guvern, iar cei care au fost atunci miniștrii pot confirma acest lucru, daca vor sa spună adevărul) un proiect de lege prin care pur și simplu jefuia resursele hidrominerale ale României”, a dezvăluit Ana Birchall. Ex-ministrul Justiției a precizat însă că, „cu toate insultele si amenințările ei”, legea a reușit să treacă de guvern și a plecat la Parlament cu peste 30 de pagini de amendamente propuse, semnate, asumate si susținute de Ana Birchall.

„Mărturisesc că inițial când am primit in inbox-ul acestei pagini ce a mai declarat d-na Dancila m-a bufnit pur si simplu râsul! După, la nivel uman, sincer mi-a fost milă dar, știindu-i adevărata față și caracter (mai corect spus lipsa caracterului), mi-a trecut repede citind cu cât tupeu, cu câtă ipocrizie și cât de lipsită de scrupule poate fi să continue să mintă în halul asta! Poate, totuși îi revine memoria și, daca tot vorbește de resursele României, poate explică public, de exemplu, legea hidromineralelor pe care voia să o treacă în guvern (cred că ne-am certat pe forma propusă de ea și gașca care o susținea vreo 3 sau 4 ședinte de guvern, iar cei care au fost atunci miniștrii pot confirma acest lucru, daca vor sa spună adevărul) un proiect de lege prin care pur și simplu jefuia resursele hidrominerale ale României” Cu toate insultele si amenințările ei, această legea a trecut de guvern și a plecat la Parlament cu peste 30 de pagini de amendamente propuse, semnate, asumate si susținute personal în calitate de ministru al justiției (in scris si verbal in sedintele de guvern)! Și daca nu își aduce aminte, deși mă îndoiesc, pentru a își reîmprospăta memoria poate să studieze și documentele scrise si stenogramele ședințelor de guvern😜 Asta ca sa dau un exemplu!”, a scris Ana Birchall.

Fostul ministru susține și că Viorica Dăncilă „minte cu nerușinare” când spune că i s-a cerut să dea ordonanţă pe amnistie şi graţiere, dar a refuzat.

„Cât despre amnistie și grațiere iarăși minte cu nerușinare pentru că ea era cea care propunea, discuta si se lăuda în CEX cu Iordache, Mitraliera &Co ca să își asigure susținerea celor care voiau amnistia și grațierea! Singura mică mare problemă pentru ea era că NU trecea așa ceva de MJ-ul condus de mine și știa foarte bine acest lucru pentru ca i-am spus de N ori… si exemplele minciunilor lui Dăncilă pot continua…oricât PR ieftin si oricâte exerciții de imagine, prin manipulare si victimizare, face de acum înainte. Romanii cinstiți și de bună credință nu pot fi mințiți!

Apropos, să nu prind picior de troll sau postac Dăncilă pe aici, pe pagina mea, că nu mai am răbdare cu așa ceva… așa cum sper să nu citesc comentarii ” vai săraca Dăncilă ea a vrut dar nu au lăsat-o alții sau „are Ana ceva cu ea ” sau alte aberații etc etc! Adevărul este simplu: această d-na nu avea ce căuta într-o asemenea funcție (in care s-a cocoțat cu impostură și minciuni), o funcție pe care a făcut-o de ras ( si prima femeie premier) si de unde a făcut destul de mult rău… și făcea și mai mult rău dacă nu eram câțiva!

P.S. Aaaa si daca tot este la momentul destainuririlor poate explica public, tot cu titlul de exemplu, si de ce tot cerea sa fiu remaniata( sau a propus si sustinut excluderea mea din partid)… inclusiv dupa ce am propus, prin proiect de lege, inasprirea conditiilor pentru acordarea liberarii conditionate! Raspuns corect: pentru ca ce propuneam eu se aplica si celor condamnati pentru fapte de coruptie!”, a continuat ex-ministrul Justiției.

„Mi s-a cerut în BEX să dau ordonanța de amnistie și grațiere și am spus nu”

Amintim că fostul premier Viorica Dăncilă şi-a anunţat săptămâna trecută revenirea pe scena politică, prin înscrierea în partidul Naţiune, Oameni Împreună (NOI), cu care vrea să atace intrarea în Parlament în 2024. Luni seară, într-un interviu la EtnoTV, fostul premier a declarat că a fost trădată de social-democraţi, dar spune că mai dureros a fost faptul că măsurile benefice poporului din programul de guvernare nu au mai fost duse la îndeplinire.

„Trebuie sa recunosc ca programul de guvernare a fost unul foarte bun, dar la care eu nu am contribuit, insa am indeplinit tot ce era prevazut in el, ceea ce cred ca este cel mai greu, pentru ca romanii au tot primit promisiuni. Eu am fost tradata de propriul partid, pornind de la motiunea de cenzura. Nu m-a deranjat ca m-au tradat pe mine, ci ca au tradat promisiunile facute romanilor, nu s-au mai putut face cresterile de pensii, lucruri cu care Romania acum ar fi dus-o mai bine.

A fost un moment greu, pentru ca am vazut atitudinea unor oameni in care am avut incredere. Au fost in stare sa sacrifice o guvernare pentru a ocupa niste scaune. Dar eu nu am resentimente fata de aceste persoane, pentru ca la NOI se merge pe credinta autentica, care presupune iertare. M-au sunat mai multi fosti colegi din PSD care m-au felicitat. AM vazut ca unii spun ca am revenit in politica pentru a distruge PSD. Nu este adevarat, sunt foarte multi oameni din PSD pe care ii respect si ii apreciez, eu nu vreau sa distrug nimic. Vreau sa se stie din start ca nu aceasta este miza mea”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a declarat, din nou, că în Biroul Executiv al PSD i-a fost cerut în mod fără echivoc să dea o ordonanţă pe justiţie care să cuprindă măsuri de amnistie şi graţiere.

„Mi s-a cerut in BEX sa dau ordonanta de amnistie si gratiere si am spus nu. Cred ca de a doua zi de cand l-am numit pe domnul Ciolacu presedinte al Camerei, pentru ca eu am facut asta, de atunci era clara intentia de a fi indepartata eu.”, a încheiat Dăncilă.

1 comentariu la “Viorica Dăncilă vrea să fie din nou șefă de partid. Și-a depus candidatura la funcția de președinte al NOI

  1. Din punctul meu de vedere ,cred ca daca,nu cadea prin motiune de cenzura , guvernul Dancila cadea datorita demonstratiilor comandate din exterior ,ca asta se vrea ,romanii sa ramana saraci,cum s-a dovedit ulterior!Daca ramanea guvernul Dancila se respecta programul respectiv de guvernate cu care au castigat alegerile!!
    Nu cred ca ati procedat in sensul programului de guvernare ., va credeati aparte ca sa zic asa , nici nu stiu de ce v-a numit cine v-a numitt!Poate pentru ca aveti o imagine frumoasa ,asta da, apreciez!
    In rest ,sunt dezamagit de tot ,sper ca va apare cine in stare sa creze starea de armonie nationala,singura stare de succes a unei natiuni!
    Dumneavoastra ce ziceti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *