Skip to content
Politică

Virgil Guran, la „Dosar de Politician”: Ludovic Orban nu știa despre incidentul cu Florin Cîțu și nu vrem să amestecăm subiectul în competiția din PNL

Inquam Photos/George Calin

Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, a declarat miercuri seara, în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că Ludovic Orban, pe care îl susține în competiția pentru șefia formațiunii, nu știa despre cazul lui Florin Cîțu, care a recunoscut miercuri că a făcut două zile de închisoare în SUA din cauză că a condus sub influența alcoolului.

Totuși, Virgil Guran a explicat că pentru obținerea certificatului ORNISS, necesar pentru ocuparea funcțiilor de nivel înalt, „trebuie să completezi toate aceste date, indiferent dacă îți face plăcere sau nu îți face plăcere, din trecutul tău”.

Referitor la faptul că Dan Vîlceanu, susținător al lui Florin Cîțu în cursa din PNL, susține că Ludovic Orban știa despre incidentul din trecutul lui Florin Cîțu, Virgil Guran a explicat: „Ludovic Orban nu știa despre acest lucru, este clară situația. Nu știu de unde are el (Dan Vîlceanu, n.r.) informații de genul acesta, dar Ludovic Orban nu cunoștea acest lucru și nici n-a plecat informația de la noi, din echipa care îl susține pe Ludovic. Nu știu de unde a plecat informația, probabil de la un jurnalist de investigații, ceva de genul acesta, dar sincer să fiu cred că nu este important de unde a plecat informația. Important este ce s-a întâmplat și care este situația în momentul de față”.

Întrebat cum se poziționează echipa Orban pe acest subiect și dacă dorește demisia lui Florin Cîțu, având în vedere că PSD a lansat un apel de acest gen, liderul senatorilor PNL a spus: „Nu, nu, nu am cerut demisia lui Florin Cîțu, chiar nu vrem să amestecăm acest subiect în această competiție electorală din interiorul Partidului Național Liberal. Nu știu dacă va influența sau nu va influența acest lucru competiția, dar noi nu vrem să introducem astfel de subiecte în interiorul competiției”.

Eu vă spun cu certitudine că nu este plecată de la noi, de la cei care suntem mai vizibili, mai apropiați de Ludovic și nici Ludovic nu știa, pentru că am discutat cu el și l-am întrebat, și nu mă minte pe mine Ludovic, chiar nu știa, ați văzut că a și spus că nu vrea să introducă acest subiect în lupta politică. În același timp, sunt convins că nu știa nici Președintele României, Klaus Iohannis, despre acest lucru”, a adăugat președintele PNL Dâmbovița.

Întrebat dacă nu era normal ca Florin Cîțu să îi informeze pe Ludovic Orban și pe Klaus Iohannis la momentul cooptării în Guvern ca ministru al Finanțelor, Virgil Guran a afirmat: „Într-adevăr, trebuia să informeze atât Președintele României, cât și primul-ministru. În același timp, știu foarte bine, că am lucrat și eu o scurtă perioadă la Guvern și trebuia să obțin certificatul ORNISS pentru că eram în acel domeniu, când se obține certificatul ORNISS, trebuie să completezi toate aceste date, indiferent dacă îți face plăcere sau nu îți face plăcere, din trecutul tău. Trebuie să completezi aceste date”.

1 comentariu la “Virgil Guran, la „Dosar de Politician”: Ludovic Orban nu știa despre incidentul cu Florin Cîțu și nu vrem să amestecăm subiectul în competiția din PNL

  1. „Deconspirarea“ asta a lui Cîţu ca „penal“ în SUA este manevra lui „Mişu Pricopsitu” – Mihai G. Popescu de la Miami-SUA (ală de a spart 30.000 de euro pe şampanie la Mamaia sâmbată 7 august), lider în „PNL Diaspora SUA”, PNL-ul de acolo susţinându-l pe Ludovic Orban la şefie, căci s-au reîmprietenit iar Mişu Popescu-Pricopsitu i-a fost consilier de taine ministrului Orban la Transporturi din 2007 timp de câţiva ani (când îl mulgeau şi îl răsplăteau pe penalul „rege al asfaltului“ Nelu Iordache) şi au şi multe alte afaceri comune în trecut. Frate-său lui „Mişu Pricopsitu”, Dan Cristian Popescu, a plecat de la PNL şi a devenit deputat PSD pe mâna şi protecţia afaceristei Gabriela Firea, iar ăştia toţi gândesc de o guvernare PSD-PNL(-UDMR) dacă câştigă Orban partidul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *