Skip to content
Politică

Virgil Guran (PNL), despre discuţiile din coaliţie privind modificarea Codului Fiscal: Este clar că nu se va trece la impozitarea progresivă

Inquam Photos / George Călin

Prim-vicepreşedintele PNL Virgil Guran a declarat, luni, la Profit News TV, despre discuţiile din coaliţie privind modificarea Codului Fiscal, începând cu anul viitor, că este clar că nu se va trece la impozitarea progresivă iar anul acesta nu vor fi introduse taxe li impozite noi. Liberalul a arătat că s-a discutat ca pentru cei cu salariul mai mare decât preşedintele să se găsească o formulă de impozitare. Chiar nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele, a arătat Guran.

Este clar că nu se va trece la acea impozitare progresivă. Deocamdată, nu se va trece la aşa ceva, este clară situaţia că nu vor fi taxe şi impozite în plus, dar într-adevăr s-a discutat un lucru care mi se pare absolut normal, în domeniul bugetar, cei care au salariul mai mare decât preşedintele să se găsească o formulă de impozitare. Chiar nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele”, a spus Virgil Guran, confirmând că este vorba despre salariile peste 14.000 de lei.

El a mai spus că cea mai mare demnitate în stat este a preşedintelui, dar ”la noi sunt mulţi care au salarii peste” şi a dat exemplul agenţiilor de reglementare.

Virgil Guran a mai spus că, în privinţa impozitării pensiilor speciale, s-a mai încercat, fără succes.

Aţi văzut că am încercat, s-a discutat ce soluţie se găseşte acum, este un lucru care frământă România, populaţia, în general şi trebuie găsită o soluţie, dar credeţi-mă, în momentul de faţă, vorbesc în numele meu, nu cred că se va ajunge la impozitarea pensiilor magistraţilor vreodată. Părerea mea, nu cred că se va găsi, pentru că nu va trece de CCR, noi vom încerca” a mai spue liberal.

Prim-vicepreşedintele PNL a arătat că, în privinţa taxei de solidaritate, liberalii merg pe un principiu şi anume că nu trebuie să îi pedepsim pe cei care fac performanţă.

Trebuie ţinut cont de performanţă şi iniţiativă, nu putem să pedepsim, să punem o taxă de solidaritate pentru cei care muncesc. Avem nevoie de economie funcţională”, a mai arătat Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *