Skip to content
Sănătate

Virgil Musta, despre persoanele care obțin certificate de vaccinare false: Își fură singure căciula

Inquam Photos / Cornel Putan

Este anchetă în Timișoara după ce conducerea Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” a dezvăluit că în spitale s-ar afla internați pacienți COVID în stare gravă, cu certificate false de vaccinare. Afirmația a fost făcută în contextul în care mai mulți specialiști din Timișoara ar fi descoperit neconcordanțe la simptomele bolnavilor care figurează drept imunizați.

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la „Victor Babeș”, a declarat joi, pentru B1 TV, că persoanele care obțin certificate de vaccinare false „își fură căciula” pentru că tot se pot îmbolnăvi și pot dezvolta chiar forme severe de COVID-19.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Luiza Cergan.

E un fenomen grav. Am auzit că ar fi vorba de persoane care primesc certificate de vaccinare fără să fie vaccinate în realitate și atunci persoanele care prezentau simptome de boală gravă au fost testate din punct de vedere al anticorpilor și s-a constatat că nu au anticorpi, ceea ce înseamnă că vacccinarea a fost falsă. Există un număr foarte mic de persoane care pot să nu dezvolte anticorpi.

Acest lucru ne-a ridicat suspiciuni că ar fi vorba de persoane care au primit certificate de vaccinare false.

Cred că e un fenomen la început sau cel puțin noi acum am auzit de el și am fost și noi curioși să vedem dacă formele severe de boală care se internează la noi sunt la persoane vaccinate sau, de fapt, persoanele acelea nu sunt vaccinate și din această cauză fac forme severe.

E păcat, că practic fiecare își fură căciula când are certificat și spune că e vaccinat, dar de fapt nu e. Ei se îmbolnăvesc și pot face forme severe.

Pe de altă parte, acel certificat de vacinare ține sub control focarele epidemice pentru că există posibilitatea să călătorești în Europa și au fost stabilite niște reguli. Dacă ele se încalcă, nu știm dacă ținem sub control pandemia sau nu”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru B1 TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *