Skip to content
Economie

Coaliţia a scos din pachetul „Sprijin pentru România” măsura amânării ratelor la bănci

romaniatv.net

Varianta amânării unor măsuri din pachetul ”Sprijin pentru România” a fost discutată luni seara în de liderii coaliției de guvernare.

Impactul financiar al pachetului este de 17,3 miliarde de lei, din bugetul de stat și din fonduri europene. Surse din conducerea Coaliției au declarat pentru Digi24.ro că amânarea ratelor la bănci, măsură despre care s-a discutat în spațiul public, a fost scoasă din pachet.

Printre măsurile propuse de coaliție se numără vouchere în valoare de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile până la sfârșitul anului 2022, vouchere în valoare de 30 de euro pentru elevii care provin din familii vulnerabile, o reducere de 50 de bani la benzină și motorină pentru marii transportatori, majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei fără sumă care va fi scutită de taxe.

În ceea ce privește posibilitatea amânării ratelor la bancă pentru persoanele fizice și juridice pentru o perioadă de până la 12 luni, măsura a fost scoasă din pachet, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea Coaliției. Băncile despre care Marcel Ciolacu declara joi la Interviurile Digi24.ro că au acceptat măsura, s-ar fi răzgăndit. Este posibil ca măsura să se aplice totuși din a doua parte a anului, dacă băncile vor avea timp să își facă provizioane.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că impactul bugetar al măsurilor economice și sociale pe care coaliția de guvernare le va prezenta astăzi este de 17,5 miliarde de lei (aproximativ 3,5 miliarde de euro), dintre care 1,8 miliarde de euro sunt fonduri europene. Ciolacu spune că „nu e nicio problemă privind deficitul bugetar” iar că de aceste măsuri va beneficia „jumătate din populația României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *