Skip to content
Politică

Virgil Popescu acuză PSD de abuz de putere: Social-democrații au decis să mai ia o parte din bugetul statului

Vicepreședintele Partidului Național Liberal Virgil Popescu acuză Partidul Social Democrat de abuz de putere, criticând faptul că social-democrații și-au votat pensiile speciale. Liberalul vede votul PSD ca „o dovadă clară că PSD a încetat să mai vină în slujba cetățeanului și să contribuie la prosperitatea indivizilor, iar partidul caută cu fiecare ocazie să sporească nivelul de trai al membrilor săi”.

PSD și-a făcut cadou de sărbători o pensie specială

Parlamentarii Partidului Social-Democrat au votat, marți, pensiile speciale pe care le vor primi demnitarii. Decizia aceasta nu este decât un cadou pe care și-l fac pesediștii înaintea sărbătorilor de iarnă și o altă dovadă că propriile lor interese sunt mai presus decât salariul minim pe economie sau investițiile.
Dezbaterea pe noua lege a bugetului a fost cât mai mult amânată tocmai de parlamentarii PSD, care au insistat să se aprobe aceste pensii speciale. Astfel, după un singur mandat de parlamentar, se va acorda o pensie de 1.500 de lei. După trei mandate, un parlamentar se poate alege cu frumoasa sumă de 4.600 de lei. Toate aceste sume, în condițiile în care pensia medie în România abia atinge pragul de 890 de lei.
E o dovadă clară că PSD a încetat să mai vină în slujba cetățeanului și să contribuie la prosperitatea indivizilor, iar partidul caută cu fiecare ocazie să sporească nivelul de trai al membrilor săi. De parcă nu era suficientă corupția din interiorul PSD, care a dus la prejudicii imense pentru statul român, marți, „
Acțiunea PSD este un abuz de putere și o lipsă de moralitate. În primul rând, social-democrații au conștientizat puterea pe care le-a oferit-o electoratul și au lucrat pentru propriul lor interes, iar în al doilea rând, și-au sporit veniturile în timp ce România se află pe primul loc în Uniunea Europeană privind sărăcia relativă, potrivit unui raport al Institutului Național de Statistică.
Partidul Național Liberal s-a opus vehement acestui demers, motiv pentru care a și părăsit sala de plen când s-a votat respectiva lege. De asemenea, demersurile noastre vor continua și vom încerca să acționăm la Curtea Constituțională modificările Regulamentului. Consider că România are probleme mult mai importante decât pensiile demnitarilor, în condițiile în care politica nici măcar nu este considerată o meserie. Politica trebuie să rămână în continuare voința proprie de a contribui la dezvoltarea țării și prosperitatea cetățenilor, nu un mod de a obține foloase materiale și alte avantaje”, se arată în comunicatul de presă al vicepreședintelui PNL, Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *