Skip to content
Politică

Virgil Popescu, atac la Vosganian: Specimen care a avut în mână marile companii din România

facebook.com

Vicepreședintele Comisiei de industrii din Camera Deputaților Virgil Popescu, pe blogul personal, îl ia de guler pe fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

Deputatul PNL îl acuză pe Vosganian că „gândește ca pe vremea colectivizării”, respectiv „vrea să-i ia omului găina din bătătură cu mânie proletară”, potrivit postării de pe Blog

Virgil Popescu compară aparițiile televizate ale lui Vosganian cu acțiunile întreprinse de defunctul Corneliu Vadim Tudor despre care spune că „și-a petrecut ultimul an al vieții încălzind canapele pe la diverse emisiuni de can-can”.

Reacția deputatului survine pe baza afirmațiilor făcute de Vosganian conform cărora tendința românilor de a favoriza autoconsumul „ne costă în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei”, din cauză că grădinile, coteţele şi atelierele din gospodării produc PIB, dar nu şi impozite.

Citiți și Vosganian a luat la ochi gospodăriile țăranilor. Motivul este halucinant

În acest context, Virgil Popescu a ținut să dea replică.

Țineți minte cum fie-iertatul Corneliu Vadim Tudor, după ce n-a mai fost nici senator, nici eurodeputat, cu un PRM care nu mai trecuse pragul parlamentar, și-a petrecut ultimul an al vieții încălzind canapele pe la diverse emisiuni de can-can? Iată că avem acum în fața ochilor alt politician — de data aceasta mai harnic, care și-a început încă de pe acum declinul penibil.
Mă refer la nimeni altul decât Varujan Vosganian, ditamai liderul de grup ALDE din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt din viteazul partid de buzunar al… era să scriu „al lui Călin Popescu-Tăriceanu”. Al lui Liviu Dragnea, întrucât ALDE încă de la înființare nu este altceva decât un PSD mai mic — un fel de pechinez care se agită să-și apuce cu dinții propria coadă.

Din când în când, domnul Vosganian joacă rolul de scriitor. Foarte bine — e distracția omului -, dar altceva vreau să scot în evidență: zilele trecute, același deputat a confundat ficțiunea (ca să nu spun „halucinația”) cu politica și s-a apucat să ne explice cum românul, dacă-și produce în gospodărie cele necesare traiului, face bietul stomăcel al statului să ghiorăie de foame, în lipsa unor taxe și impozite ce ar fi rezultat în caz că și-ar fi procurat acele bunuri din comerț”, a spus Virgil Popescu.

Domnule fost ministru al Economiei, ultima oară când am verificat, urla liberalismul în dumneavoastră și vă băteați cu pumnu-n piept că ALDE este singurul partid liberal din România. Păi, cu oameni ca dumneavoastră, liberalismul ALDE îl face invidios până și pe Robert Mugabe, dictatorul din Zimbabwe — țara care în ianuarie 2013 mai avea în trezorerie doar 217 dolari. De Kim Jong-un ce să mai vorbesc? V-ar ceda imediat propriul fotoliu, sărutându-vă bombeurile și plângând de bucurie că l-a descoperit pe adevăratul lider de care are nevoie Coreea de Nord.

Da-da: va avea lacrimi, dar unele de bucurie; nu de frică, așa cum ați avut dumneavoastră în plenul Senatului, când vă cerea DNA urmărirea penală pentru șmenurile pe care vă acuza că le-ați fi făcut cu Ioan Niculae pe vremea când erați ministru al Economiei.
Dar să nu divaghez: stimați cititori, gândiți-vă că un astfel de specimen a avut în mână marile companii ale statului român, pe vremea lui Tăriceanu, când se presupunea că România încheiase tranziția de la comunism la capitalism! Păi, ce capitalism e ăsta în care Vosganian gândește ca o brută din anii ’50, trimisă de comuniști să colectivizeze cu bâta și pistolul tot ce vedea cu ochii, să-i ia omului găina din bătătură? Doamne, ferește cu asemenea oameni politici! Multora dintre noi ne-a crăpat obrazul de rușine când un premier în funcție (Adrian Năstase) îl invita pe un membru al opoziției să îi numere ouăle. Năstase măcar le avea! Vosganian se uită la ale altora…

România ar fi o țară extrem de veselă, dacă am avea un guvern ca un guvern (nu ca un talcioc), o economie ca o economie (nu ca o alba-neagra) și dacă nu ne-ar muri oamenii cu zile în spitale. Asta ca să enumăr doar trei dintre nereguli. Dacă măcar astea ar fi rezolvate, am putea sta liniștiți, fiecare în șezlongul lui, privind în fiecare zi comedia pusă în scenă de PSD, cu tot cu pechinezul ALDE din lesă.
Ce rămâne de spus? Vă las pe dumneavoastră, stimați cititori, să stabiliți ce merită discursul domnului Vosganian: râs, plâns sau diagnostic?
A, și să nu uităm: #ÎndrăzneșteSăCrezi!”, a mai adăugat deputatul PNL pe blogul personal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *