Skip to content
Politică

Virgil Popescu atrage atenția: „Corupția din Mehedinți a pus în pericol proiecte importante!”

Vicepreședintele PNL, Virgil Popescu, miercuri, într-un comunicat de presă remis redacției de știri PSnews.ro, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situațiile agravante de corupție din România.

În acest context, Virgil Popescu a sustinut că „principalul pas pe care trebuie să-l facă România în lupta cu corupția este sporirea măsurilor de prevenire a infracțiunilor”.

„Guvernul României a lansat marți dezbaterea publică privind Strategia Națională Anticorupție, unde au fost trasate principalele obiective. Premierul Dacian Cioloș a subliniat un aspect important privind lipsa de atitudine a societății în privința corupției. Această indiferență ne transformă în complici ai infractorilor. Pe de altă parte, corupția sporește și pe spatele lipsei de programe de prevenție în acest domeniu.
Sunt de părere că principalul pas pe care trebuie să-l facă România în lupta cu corupția este sporirea măsurilor de prevenire a infracțiunilor. Avem nevoie de o campanie care să-i informeze pe funcționarii statului despre faptele care încalcă limitele legii. Este momentul să lucrăm la un cod al incompatibilității, care să ajute angajații statului să afle ce acțiuni se situează dincolo de legislația privind integritatea. În același timp, fiecare să conștientizeze pedeapsa pe care o poate primi, dacă se gândește să încalce legea.
Partidul Național Liberal va depune tot efortul ca un astfel de cod să fie adoptat în cel mai scurt timp, în urma unor consultări cu specialiștii din domeniu și cu societatea civilă. Ținând cont că fenomenul corupției a ajuns să afecteze toate domeniile esențiale, avem nevoie de sprijinul tuturor instituțiilor abilitate.
Corupția din Mehedinți a pus în pericol proiecte importante pentru dezvoltarea acestei regiuni. Chiar și astăzi procurorii DNA anchetează contractele dubioase încheiate de Primăria Drobeta pe durata mandatului trecut. De asemenea, România are nevoie de un program de prevenire a corupției care să se extindă și în rândurile cetățenilor. Lipsa de atitudine a societății se datorează și faptului că cetățenii nu sunt informați despre fenomenul corupției și despre modul în care aceste infracțiuni le afectează nivelul de trai”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *