Skip to content
Politică

Virgil Popescu dă de pământ cu Guvernul. PNL pregătește o lege care să demaște Tel Drum EXCLUSIV

facebook.com

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut un bilanț exploziv al guvernării Dragnea-Tudose și a anunțat că Partidul Național Liberal pregătește o lege care să demaște firmele de tipul Tel Drum.

Președintele PNL Mehedinți a calificat cabinetul Mihai Tudose drept produsul unui „moft” al liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Mi se pare că este un guvern care a venit după moftul domnului Dragnea de a-l schimba pe prim-ministrul care nu-l mai asculta, un guvern care a venit și nu știe ce are de făcut.

Nu poți să aprobi în Parlament un program de guvernare, apoi, în timpul procedurii de vot, să arunci pe piață niște măsuri pe care ai vrea să le iei (cum a fost naționalizarea Pilonului II), destabilizezi bursa de valori, după care revii, mai anunți că pui impozit pe cifra de afaceri, te duci până la Bruxelles și ți se spune de acolo că nu e bine ceea ce faci (vezi că poate încalci o directivă europeană, pentru că singurul impozit pe cifra de afaceri e TVA-ul), te întorci de la Bruxelles și spui că ai făcut niște simulări și că nu mai pui impozit pe cifra de afaceri. Anunți o taxă de solidaritate, după care, când te întorci de la Bruxelles la București, spui că iar ai făcut niște simulări și că nu mai pui taxă de solidaritate…

Haideți să vedem dacă au curajul să vină cu ele în Parlament! Pentru că să nu uităm că s-au răzgândit cu taxele la numai o zi după ce le-au anunțat în programul de guvernare.

Mi se pare că e un guvern care nu știe ce are de făcut, ce politică fiscală să adopte în momentul în care există o mare restricție bugetară. E foame disperată de bani la bugetul de stat. Au de plătit salariile și pensiile mărite…” a detaliat Popescu.

În acest punct, Virgil Popescu a dat un exemplu concret în ceea ce privește muchia de cuțit pe care se află pensiile: întârzierea plății acestora în județul Mehedinți.

„Ieri (miercuri – n.r.) chiar am avut o surpriză: m-am întâlnit în Mehedinți cu un prieten care m-a întrebat dacă știu ceva de pensii. Mama lui trebuia să primească pensia încă de ieri, de pe 12, dar li s-a spus de la Casa de Pensii că le sunt calculate și se amână până după 15. Asta este o informație reală, de la firul ierbii. Dacă nici bani de pensii nu mai au, stau și mă întreb unde vor să ne ducă ei cu măsurile populiste pe care le-au luat”, a afirmat PNL-istul.

În continuare, vicepreședintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților a dat asigurări că parlamentarii PNL pregătesc o comisie de anchetă în legătură cu rectificarea bugetară pe care o va face guvernul PSD-ALDE în această vară.

„Vreau să-i anunț pe această cale că, oricâte rectificări pozitive ar face, noi o să propunem o comisie de anchetă, să vedem dacă nu cumva rectificarea pozitivă e, de fapt, una negativă mascată. Să nu uităm ce a făcut domnul Dragnea în ianuarie, cu rectificările guvernului Cioloș!” a tunat Popescu.

Cea mai importantă parte a declarației lui Virgil Popescu s-a referit la planul liberalilor de a modifica legislația, astfel încât companiile care obțin contracte din bani publici să nu mai aibă acțiuni la purtător. Chiar dacă Popescu nu a pronunțat niciun nume concret de societate, principala țintă a PNL-iștilor este celebra Teldrum, principala firmă de casă a lui Dragnea.

La 1 septembrie, vom iniția o modificare legislativă cu privire la Legea achizițiilor publice, în sensul că vrem ca firmele care participă să aibă acționariatul transparent, fiindcă nu e normal să ne trezim cu societăți cu acțiuni la purtător, care vin să fie abonate la banii publici. Asta o vom face sigur (colegii mei care lucrează la ea se apropie de final) și o vom pune în dezbatere publică, să o vadă toată lumea și să-și spună părerea, nu să venim cu ea direct, cum face PSD-ul. Apoi, eu știu că este o directivă care se dezbate în Parlamentul European, prin care acțiunile la purtător ale firmelor să fie limitate la maximum 10%, astfel încât vrem să modificăm și Legea societăților comerciale vizavi de acest lucru. Este normal să știi care sunt acționarii unei firme. Regula transparenței și a bunei guvernări corporatiste nu cred că te lasă să schimbi acționariatul de pe o zi pe alta, cum se întâmplă când ai acțiuni la purtător”, a explicat deputatul PNL.

CITIȚI ȘI: PSD intră cu bocancii în viața oamenilor: vrea declarații de avere pentru PRIVAȚI

În ceea ce privește intenția PSD-ului de a introduce declarații de avere pentru persoane fizice, Virgil Popescu a arătat că aceasta este o meteahnă de tip „Big Brother” moștenită de la tehnocrați.

„Mi se pare o tâmpenie! Dacă vă aduceți aminte, eu am avut o poziție anul trecut, când ANAF-ul tehnocrat de la acea vreme venise cu o propunere să verifice toate cumpărăturile persoanelor fizice, să vadă exact pe ce s-au cheltuit banii. Mi se pare că este preluat sub o altă formă acest Big Brother al ANAF-ului, care vrea să știe tot, să controleze tot (preventiv, mă gândesc), dar este o mare tâmpenie și nu cred că se va putea implementa. Noi, liberalii, cel puțin, nu vom accepta așa ceva. Practic, am obliga fiecare om să-și depună o declarație de avere.

Nu este suficient că o depun politicienii, cei care au funcții de răspundere în stat, președinții de sindicate, de patronate? Dacă ai suspiciune vizavi de un om sau pornești o anchetă, da, sigur că da, poți să-i verifici averea, dar nu toată lumea să-și depună «declarații de patrimoniu» (cum le spune acum – până la urmă, sunt tot declarații mascate de avere), să vadă ANAF-ul de la cine mai poate strânge bani. Mi se pare o lipsă de gândire logică din partea ANAF-ului – nu au capacitatea instituțională să elimine evaziunea fiscală la câteva sute de mii de firme și vor să verifice milioane de români, care și-au dobândit averile de-a lungul timpului. Mi se pare o aberație!” a subliniat Popescu.

În ultima parte a discuției, vicepreședintele PNL l-a ironizat pe șeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, arătând de ce acesta nu poate rupe coaliția, în ciuda recentelor zvonuri apărute în presă.

„Părerea mea este că ei (Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea – n.r.) sunt înțeleși. Tăriceanu încearcă să facă puțin pe disidentul, poate-poate o mai salva ce se mai poate salva din electoratul care îl părăsește, care a văzut că, până la urmă, numai de liberalism nu poate fi vorba la ALDE. În momentul de față, mi se pare că între ALDE și PSD sau între Tăriceanu și Dragnea se duce un joc de tipul «polițistul bun, polițistul rău»: «Hai, că noi o să zicem că nu, voi că da… Până la urmă, ne înțelegem noi într-un fel». Dacă era un partid de dreapta, nu intra într-o guvernare cu Partidul Social Democrat, care amenință că scoate cota unică, vitală pentru o politică de dreapta”, a încheiat președintele PNL Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *