Skip to content
Politică

Virgil Popescu demască ipocrizia PSD. Corupția putredă ascunsă sub „codul de etică” al social-democraților

Într-un comunicat de presă remis, joi, redacției psnews.ro, vicepreședintele PNL Virgil Popescu a criticat lipsa de receptivitatea a PSD față de solicitările românilor care au protestat în stradă, la începutul lunii noiembrie, cerând o nouă clasă politică și scbimbarea demnitarilor corupți cu unii „curați”, integri.

Astfel, președintele PNL Mehedinți, amintește în acest context decalogul de integritate al PNL bazat pe o serie de criterii pentru purificarea politicienilor liberali. Virgil Popescu punctează faptul că reformarea formațiunii politice trebuie să se petreacă atât „la vârf”, cât și „în teritoriu”.

Pe de altă parte, demnitarul PNL semnalează că PSD propune propriul său cod de etică pentru politicienii social-democrați, însă eșuează în a pune în practică criteriile stabilite, întrucât își protejează în continuare anumiți baroni locali corupți: „social-democrații vorbesc despre schimbare, dar ea întârzie să apară”, precizează Popescu, atenționând, în același timp, asupra speranțelor PSD de a recăpăta frâiele puterii.

Nu în ultimul rând, Virgil Popescu exprimă că în viitor, PNL se va axa pe „proiectele importante pentru creșterea nivelului de trai al românilor”.

 

Redăm mai jos comunicatul menționat:

„Virgil Popescu, vicepreședinte PNL: PSD n-a înțeles nimic din solicitările străzii

Clasa politică din România, marcată de lupta anticorupție, încearcă să-și stabilească anumite criterii de integritate care să-i spele imaginea în fața electoratului. Fiecare partid militează pentru anumite criterii de integritate, dar Partidul Național Liberal a făcut primul pas în acest sens și a redactat un astfel de set de criterii pe care să le îndeplinească viitorii candidați liberali la alegerile de anul viitor.
În interiorul PNL s-a discutat intens despre solicitările societății civile, care și-a dorit o nouă clasă politică, lipsită de personaje certate cu justiția, iar noi, liberalii, am considerat că un decalog de integritate ne va ajuta să selectăm mult mai ușor politicienii care pot conduce instituțiile statului fără să cadă pradă corupției.
Reformarea partidului trebuie să continue și în teritoriu, nu doar la vârf, să ajungă și în acele zone din țară unde anumite grupuri de interese au pus stăpânire pe instituțiile statului. Partidul PNL trebuie să demonstreze că e capabil să se schimbe pe el însuși ca apoi să afirme că poate schimba România. În vederea acestui obiectiv trebuie să mizăm pe tinerii care aleg cariera politică și doresc să contribuie la dezvoltarea partidului, dar, mai ales, la dezvoltarea țării.
Pe de altă parte, PSD a venit și el cu un decalog de integritate și mai multe condiții impuse social-democraților, dar partidul nu intenționează să se despartă de persoanele care nu respectă aceste criterii. Totuși, Liviu Dragnea nu intenționează să retragă public susținerea oferită lui Nicușor Constantinescu, baronul PSD de Constanța. Situația din PSD tinde să devină una penibilă, în condițiile în care social-democrații vorbesc despre schimbare, dar ea întârzie să apară. PSD nu este dispus nici să renunțe la persoanele care au probleme cu justiția și continuă să le susțină.
PSD n-a înțeles nimic din solicitările străzii și continuă această politică falimentară pentru România și cetățenii români, plasând, în instituții esențiale, persoane care pot fi controlate de social-democrați. Deși a renunțat la guvernare, PSD speră să revină cât mai curând, iar aici e momentul ca societatea civilă să intervină și să sancționeze, prin vot, aceste abateri de la democrație și de la legislația în vigoare.
Am încurajat stabilirea și aplicarea unor criterii de integritate în PNL și mi-am dorit ca întotdeauna să am în preajma mea colegi de partid ce respectă legislația statului și voința poporului. Mai departe nu ne rămâne decât să continuăm în acest sens și să ne concentrăm pe proiectele importante pentru creșterea nivelului de trai al românilor.”, a conchis liberalul Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *