Skip to content
Politică

Virgil Popescu demască planurile despotice post-moțiune ale lui Dragnea EXCLUSIV

facebook.com

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a demascat planurile despotice ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, după reușita moțiunii de cenzură împotriva guvernului Sorin Grindeanu.

Deputatul liberal a calificat moțiunea drept o luptă între două clanuri.

„A fost o încercare a lui Dragnea de a-și da jos propriul prim-ministru, care nu-i mai asculta comenzile. Practic, astăzi s-au arătat două clanuri PSD: Grindeanu-Ponta contra Dragnea și restul din partid. Evident că, până la urmă, având partidul în mână, Dragnea a câștigat. Am văzut cum Ponta a fost lăsat în off-side de către oamenii săi de încredere (Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Robert Cazanciuc)… Cu toate acestea, minoritățile au fost cele care au decis căderea guvernului. Cu toate că au anunțat că nu participă la vot, probabil că s-au hotărât peste noapte să participe și au dat cu guvernul jos. Fără cele 8 sau voturi pe care le-au dat minoritățile, guvernul nu cădea.

E bine că s-a terminat criza. Așteptăm consultările de la Cotroceni și, în funcție de ce se întâmplă acolo, să urmăm mai departe pașii. Noi avem mâine convocat un Birou Executiv, unde vom dezbate exact aceste probleme (care e strategia post-moțiune de urmat), iar luni un alt Birou Executiv. tocmai pentru a stabili care sunt pașii cu privire la consultările de la Cotroceni”, a detaliat Popescu.

Partea nevralgică este – potrivit președintelui PNL Mehedinți – rectificarea bugetară care ar trebui să aibă loc în iulie sau în august. Concret, Virgil Popescu a avertizat că, odată ieșit învingător din moțiunea de cenzură, Liviu Dragnea se va considera îndreptățit să opereze tăieri drastice în bugetul de stat.

„Acum, în iulie-august, ar trebui să fie prima rectificare bugetară. Nu știu care guvern o va mai face; cert este că meciul ăsta dintre niște copii râzgâiați (Grindeanu, Ponta, Dragnea) a aruncat țara într-o situație dificilă. Avem un buget care trebuie rectificat. Sunt convins că va fi o rectificare negativă, dar cine să se ocupe de ea? Ei aveau ca principală problemă să-și rezolve încăierarea din curtea școlii.

Eu sper să nu facă ceea ce simt că vor să facă: să nu cheltuie bugetul de 2% al apărării, să nu angajeze cheltuieli și să spună: «Uite: n-ați cheltuit. Vă luăm banii», pentru că atunci România chiar că s-ar confrunta cu o situație delicată vizavi de partenerii din NATO – am promis 2% din PIB pentru înzestrarea armatei, dar asta înseamnă că trebuie să-i și cheltuim, nu doar să-i avem pe hârtie.

În rest, n-am prea văzut investiții, n-am văzut fonduri europene atrase… Dacă nu este cofinanțare, atunci banii puși deoparte din buget pentru ea trebuie alocați către alte ministere. În plus, va trebui să fie asigurate sursele de finanțare pentru Legea salarizării, în cazul în care președintele Iohannis o va promulga.

Deci viitorul guvern are foarte multe lucruri de rezolvat pe ordinea de zi. Timp de 2 săptămâni, noi am așteptat ca PSD-ul să-și rezolve în chip mafiot problemele interne”, a completat PNL-istul.

În ultima parte a deeclarației, Virgil Popescu și-a exprimat speranța că președintele Klaus Iohannis nu îi va permite lui Liviu Dragnea să își pună un prim-ministru de paie.

„Da, Liviu Dragnea a câștigat bătălia internă din PSD cu această moțiune. Evident că a ieșit oarecum întărit, dar el n-a rezolvat criza politică (după cum l-am văzut declarând după moțiune). Asta trebuie să se știe: că el nu a rezolvat, ci a produs această criză politică. Pentru rezolvarea ei era pregătit inclusiv să vândă interesul național al țării, să dea ungurilor mai mult decât este permis, să încalce Constituția… S-a făcut că nu știe ce s-a întâmplat în 15 martie, când la Budapesta s-a votat alipirea Transilvaniei la Ungaria, și era cât pe-aci să ne trezim cu ziua de 15 martie zi națională pe banii românilor.

Sunt convins că va încerca să-și pună un premier de paie, dar eu cred că, după experiența Grindeanu, eu cred că președintele Iohannis nu va accepta un premier de paie, pentru că nu ne putem juca cu viitorul României, cu încă un prim-ministru pe care Dragnea să-l schimbe după 6 luni, când i se va părea că nu-l mai ascultă. Eu cred că trebuie să avem un premier responsabil… Nu știu care va fi ăla, dar va trebui un prim-ministru responsabil, care să nu mai asculte nici de Dragnea, nici de Ponta, nici de oamenii din PSD, nici din ALDE, ci un prim-ministru care să-și facă treaba”, a încheiat Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *