Skip to content
Politică

Virgil Popescu, descoperire uluitoare la ANAF legată de split TVA EXCLUSIV

facebook.com
" "

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a arătat ce descoperire uluitoare a făcut la ANAF în legătură cu TVA-ul defalcat (așa-numitul „split TVA”).

Discuția pornise de la recenta mostră de ipocrizie a guvernului Mihai Tudose, unde 9 miniștri plus premierul au evitat să își declare firmele ca fiind plătitoare de TVA defalcat.

" "
" "

DETALII AICI: Membrii Guvernului care au decis split TVA își protejează firmele proprii FOTO

Concret, vicepreședintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților a arătat că, la sfârșitul lunii septembrie (când s-a dus la Fisc, ca să-și declare propria firmă ca plătitoare de TVA), nici măcar Agenția Națională de Administrare Fiscală nu era complet pregătită să aplice noua măsură a guvernului Tudose.

„Mi se pare un gest care spune multe despre încrederea pe care prim-ministrul Mihai Tudose și cei 9 miniștri o au în propriile măsuri pe care le adoptă – în special în asta cu split TVA. Barem din solidaritate pentru că au trâmbițat sus și tare că măsura split TVA e bună, ar fi trebuit să se conformeze cu această măsură.

Dar nu-i nicio problemă: eu am luat decizia să-mi înrolez firma pentru split TVA și o să le spun eu cât de prost funcționează. Pentru că văd și eu cum au gândit acest lucru specialiștii ANAF. Vreau să vă zic că eu am fost chiar vinerea dinainte de 1 octombrie (pe 29 septembrie – n.r.), să depun actele pentru split TVA, și mi s-a spus de la ANAF ca mai bine să stăm până luni, după 12, să citească mai bine ordinul de ministru. Deci nici măcar ANAF-ul nu era pregătit pentru așa ceva! Dar o să le comunic eu cum funcționează acest sistem, pentru că chiar vreau să văd dacă au de gând să-l țină”, a afirmat Popescu pentru PSnews.ro.

În încheiere, Virgil Popescu a cerut demisia cabinetului Tudose, acuzându-l de incompetență.

„După mine, tot guvernul ăsta ar trebui să se ducă și să lase un guvern competent. Pentru că să iei o măsură (de split TVA), să o anunți cu surle și trâmbițe, să spui că evaziunea e imensă pe TVA, dar tu, care trebuie să dai primul exemplu, să nu-ți înrolezi firmele în această măsură, asta e deja mai mult decât îi poți cere unui ministru, unui prim-ministru sau unui guvern! N-ai cuvinte cum să comentezi un asemenea act făcut de cei 9 miniștri și de Mihai Tudose”, a conchis șeful PNL Mehedinți.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *