Skip to content
Economie

Virgil Popescu, despre criza facturilor: Gândim soluții pe termen lung. Avem mai multe scenarii și vom da drumul la investiții

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat că guvernanții discută mai multe scenarii și vor veni cu un pachet de soluții în criza facturilor, care să producă efecte pe o perioadă mai lungă, de doi – trei ani.

Până nu sunt agreate toate propunerile în Guvern și apoi în coaliție, nu vom mai prezenta public. Lucrăm, avem mai multe scenarii, dar nu vrem să rezolvăm o problemă pe 3 – 5 luni.

Vrem o soluție pe termen mai lung și atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere, nu doar Ministerul Enegriei, și ANRE, și Finanțele, vizavi de impozitări, și Ministerul Muncii, Agriculturii și Economiei, că e gândim și la investițiile care vor fi.

Ați văzut că am dat drumul la ghidurile pentru PNRR, vom da drumul la investiții în martie. Gândim proiecte, ca prin fondul de modernizare să dăm drumul la investiții pentru IMM-uri pe diverse domenii. Că dacă nu dăm drumul la investiții nu înseamnă că mai punem un pansament.

Reglementarea tarifelor e prinsă în Directiva 944 și lucrăm pe diverse scenarii. Reglementarea o face Autoritatea de Reglementare în Energie, nu Ministerul Energiei. Sunt mai multe scenarii.

Trebuie să ne gândim și la iarna următoare. E un pachet mult mai mare pe termen de 2 – 3 ani, că dacp discutăm pe 2 – 3 luni, când acele soluții se vor termina, trebuie iar să gândim altele.

Suntem în cursul lunii februarie, nu au venit nici facturile după noua OUG pentru a vedea exact impactul. Pe noiembrie și decembrie la energie au beneficiat peste 80% din populație, iar la gaze peste 60%”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *