Skip to content
Politică

Virgil Popescu, despre mutiplele eşecuri ale edilului din Turnu Severin: „Dacă nu sunteți în stare, lăsați locul liber!”

Virgil Popescu, despre mutiplele eşecuri ale edilului din Turnu Severin: „Dacă nu sunteți în stare, lăsați locul liber!”

Potrivit unui comunicat de presă al PNL remis redacţiei PSnews, miercuri, vicepreşedintele liberal Virgil Popescu îşi continuă criticile acerbe la adresa modului în care primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, gestionează termoficarea din teritoriu.

Astfel, Popescu amendează nepăsarea edilului faţă de severineni care pot rămâne în frig la iarnă întrucât acesta nu a căutat soluţii din timp, iar guvernul nu va mai oferi ajutoare pentru căldură în acest an. O alternativă posibilă pentru asigurarea agentului termic ar fi fost o centrală a oraşului, în contextul îngrijorător al insolvenţei RAAN şi al închiderii Combinatului de Apă Grea.

„Guvernarea locală a lui Constantin Gherghe este caracterizată de incapacitatea de a administra problemele urbei”, evidenţiază Virgil Popescu şi îl somează pe primar să demisioneze dacă nu poate gestiona adevăratele probleme ale municipiului Drobeta Turnu Severin.

Redăm mai jos comunicatul de presă al președintelui PNL Mehedinți, Virgil Popescu:

„Comunicat de presă

14 octombrie 2015

Virgil Popescu, președinte PNL Mehedinți: Administrația Gherghe a picat testul termoficării. Severinul e băgat în criză din cauza incompetenței unei administrații deficitare

„Nepăsarea unui edil ar putea să coste scump municipiul Drobeta Turnu Severin. Până și Guvernul pe care îl susține cu atâta ardoare îi întoarce spatele primarului Constantin Gherghe. Milogeala nu i-a mai reușit în acest an primarului municipiului Severin, iar acum trebuie să ne explice de unde va scoate el bani pentru căldură, dacă toată vara, dar și în anii trecuți, a fost incapabil să găsească soluții la problema termoficării.

Primarul oraşului nu are nicio scuză pentru situaţia în care se află municipalitatea, deoarece putea să evite această situaţie în care se află acum în prag de iarnă dacă ar fi realizat o centrală care să asigure confortul termic. Intrarea Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare în insolvenţă încă din toamna anului 2013 și închiderea Combinatului de Apă Grea, care va atrage după sine şi o iminentă închidere a Termocentralei, ar fi trebuit să îl determine pe acest primar să fie mai preocupat de problemele comunității.

În mod paradoxal, Ponta l-a caracterizat cum nu se poate mai bine pe primarul din Drobeta Turnu Severin: un edil care așteaptă pomană de la Guvern, în loc să îi pese de comunitatea pe care ar trebui să o păstorească.

Guvernarea locală a lui Constantin Gherghe este caracterizată de incapacitatea de a administra problemele urbei, iar în al doilea rând, vorbim de o nesimțire față de severineni, care vor trebui să îndure frigul de afară. Shoppingul la Viena nu ține de cald severinenilor și nici nu ajută la rezolvarea problemelor comunității, însă acest primar pare să nu înțeleagă acest lucru.

Constantin Gherghe spera că va putea să tărăgăneze problema termoficării ani buni de aici înainte, pentru că, în concepția sa, atâta timp cât guvernul este din tabăra lui, atunci i se va permite să fie un pierde vară tot mandatul. Vi s-a cam dus statul degeaba domnule primar. A venit vremea să treceți la treabă! Iar dacă nu sunteți în stare, lăsați locul liber”.

Virgil Popescu,

Președinte PNL Mehedinți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *