Skip to content
Economie

Virgil Popescu: Furnizorii au recalculat toate facturile şi mă aştept să nu mai existe erori

Inquam Photos / George Călin

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a declarat, joi, că furnizorii au finalizat recalcularea facturilor şi nu mai sunt aşteptate erori. „Majoritatea facturilor, în afară de ajutorul plafonării şi compensării, vor avea valori mai mari decât erau aceştia obişnuiţi până acum. Nu înseamnă că cineva fură, ci că aşa a evoluat piaţa”, a declarat, la rândul său, Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Ce spune Popescu despre facturile la energie

„Am avut marţi o întâlnire online cu toţi furnizorii, am transmis ideea că trebuie recâştigată încrederea consumatorilor. Trebuie împreună să reclădim această încredere. Trebuie să recunoaştem, şi furnizorii trebuie să recunoască, că au fost facturi eronate, că nu s-a aplicat legea compensării şi plafonării, ANPC şi ANRE au intervenit, a fost nevoie şi de o modificare legislativă astfel încât furnizorii să refacă absolut toate facturile care nu au reflectat prevederile legale”, a declarat Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că toate facturile au fost recalculate, iar el se aștaptă să nu mai existe cazuri de facturi întocmite greșit: „A reieşit din discuţii că în general cam toate facturile au fost refăcute, eu aştept ca furnizorii şi asociaţiile să iasă public să spună că au finalizat această operaţiune asta şi mă aştept să nu mai existe facturi făcute eronate. Nu suntem absurzi, e firesc să se mai întâmple erori, dar una e să fie accidente, alta să se întâmple aşa cum s-a întâmplat şi colegii de la ANPC vă pot spune mai multe”.

Horia Constantinescu (ANPC): Furnizorii nu vor să fure

La rândul său, Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a declarat că facturile la energie vor fi ceva mai mari decât erau obișnuiți oamenii, dar nu pentru că furnizorii vor să fure, ci pentru că așa a evoluat piața.

„Consumatorii să înţeleagă că suntem autorităţi care veghează să nu fie furaţi, cum s-a transmis, să transmitem consumatorilor că recalcularea se va face nu doar datorită supravegherii autorităţilor, ANRE şi ANPC, ci în primul rând că nu este o rea intenţie a marii majorităţi a furnizorilor de utilităţi. Evoluţia preţurilor nu ţine de aceştia. Majoritatea facturilor, în afară de ajutorul plafonării şi compensării, vor avea valori mai mari decât erau aceştia obişnuiţi până acum. Nu înseamnă că cineva fură, ci că aşa a evoluat piaţa”, a susţinut Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *