Skip to content
" "
Politică

Virgil Popescu îi joacă-n picioare pe PSD-iști: Au aruncat țara în haos!

facebook.com

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu îi joacă în picioare pe PSD-iști, acuzându-i că au „aruncat țara în haos în mai puțin de jumătate de an”, de când sunt la guvernare.

Ideea a fost exprimată joi într-o postare pe Facebook, unde Popescu a făcut inventarul celor mai „pompieristice” măsuri luate de către guvernarea PSD-ALDE în trei domenii-cheie: justiție (grațierea), finanțe (impozitul pe gospodărie) și muncă (salarizarea unitară).

" "

În acest context, vicepreședintele Comisiei pentru industrii din Camera Deputaților a făcut apel la colegii PNL-iști să strângă rândurile – în perspectiva apropiatului Congres – și să arate că sunt „adevărata alternativă” la oamenii lui Liviu Dragnea.

Redăm mai jos statusul integral semnat de către deputatul Virgil Popescu, intitulat „PSD a aruncat țara în haos în mai puțin de jumătate de an! Acum este marea șansă pentru ca PNL să arate că este adevărata alternativă”:

„Au trecut abia cinci luni de guvernare PSD și vedem deja cum oamenii lui Liviu Dragnea au reușit să facă exact pe dos față de ceea ce au promis. Au zis că repară nedreptățile lăsate de guvernarea precedentă, însă mai mult au încurcat lucrurile.

Partea cea mai proastă este că PSD-iștii au promis și continuă să promită lapte și miere pentru români, dar, în spatele acestei perdele fumigene, haosul este la el acasă. Spun asta cu atât mai mult, cu cât niciunul dintre domeniile esențiale nu a scăpat de bocancii roșii ai guvernului păpușărit de către Liviu Dragnea.

Iar faptele de arme ale miniștrilor social-democrați se văd cu ochiul liber chiar și de pe Lună: viteaza ministră a Muncii, Olguța Vasilescu, e pe cale să facă harcea-parcea indemnizațiile pentru mame, și-a pus deja în cap sindicatele din cauza abramburelii cu care s-a prezentat în fața bugetarilor (în materie de creștere a salariilor) și – ca și cum nu ar fi fost de ajuns – a promis doar din gură că dublează salariile angajaților de la stat, fără să precizeze niciun orizont de timp.

Despre justiție a vorbit deja strada mult mai mult decât ar putea-o face orice politician: masivele proteste împotriva OUG 13 și a grațierii au pus deja guvernul Dragnea-Grindeanu pe harta europeană a rușinii. Colac peste pupăză, senatorul Șerban Nicolae a dovedit că nu a învățat chiar nimic din revolta populară și a continuat să preseze pentru grațierea corupților în Parlament, în condițiile în care vede preabine că este contrazis chiar de către cifre: eventualii infractori grațiați după logica PSD vor fi mult prea puțini ca să rezolve problema aglomerării din penitenciare. Partidul Național Liberal a propus deja măsuri alternative de executare a pedepselor, dar se vede treaba că aroganța i-a făcut orbi și surzi pe parlamentarii social-democrați.

Nici finanțele țării nu au fost ocolite de maniera pompieristică de lucru a PSD: mult-trâmbițatul impozit pe gospodărie – așa cum se prezintă el acum – nu va face altceva decât să îi sărăcească și mai mult pe cei mai puțin avuți, în timp ce bogații vor dormi liniștiți, privind cum averile lor nu vor avea de suferit în mod substanțial.

Vedem, așadar, cum, în fața iresponsabilității crase a PSD, este nevoie de o opoziție solidă, care să monitorizeze și să sancționeze în timp real abuzurile guvernanților care numai de formă sunt conduși de către Sorin Grindeanu. Într-un atare context, PNL – principalul partid de opoziție – are datoria istorică de a își consolida poziția în Parlament și, în general, în viața politică românească.

De aceea, este în curs de constituire echipa cu care liberalii se pregătesc să îl susțină pe viitorul președinte al PNL. Oricare ar fi componența acestei echipe, un imperativ absolut planează asupra ei: înlăturarea guvernării PSD și înlocuirea ei cu un stil de conducere cu capul pe umeri, care să continue realizările (din economie, justiție și nu numai) pentru care România este dată ca exemplu în Uniunea Europeană”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *