Skip to content
Politică

Depolitizarea şi depesedizarea. Virgil Popescu îl trage de mânecă pe Dacian Cioloş: Nu uitaţi de Mehedinţi!

Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu îl trage de mânecă pe prim-ministrul Dacian Cioloş: „Nu uitaţi județul Mehedinți în procesul de depolitizare și depesedizare!”

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, liberalul aminteşte că premierul a început procesul de depolitizare și depesedizare a instituțiilor statului, care a reprezentat unul dintre obiectivele Guvernului.

„Joi, au fost schimbați din funcție mai mulți prefecți și subprefecți, dar acest proces trebuie să continue, deoarece premierul nu a luat în considerare și situația din Mehedinți, unde prefectul se folosește de instituțiile statului pentru a-i ajuta pe pesediști”, acuză Popescu.

PNL-istul aminteşte odiseea PSD-istă din judeţul Mehedinţi.

„În anul 2012, PSD l-a numit prefect de Mehedinți pe Nicolae Drăghia, care și-a încălcat în numeroase rânduri atribuțiile. Reamintesc implicarea acestuia în campania electorală pentru europarlarmantare și pentru prezidențiale, când s-a afișat în preajma unor lideri PSD, precum Victor Ponta și l-a susținut public. Angajații de la RAAN n-au uitat nici astăzi cum prefectul a fugit de la sediul instituției, atunci când i s-a cerut socoteală pentru dezastrul de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN). De altfel, prefectul Drăghia n-a avut niciodată intenția de a salva RAAN și i-a ignorat pe angajații Regiei. La acestea se mai adaugă și faptul că prefectul este suspect de conflict de interese, după ce soția acestuia a fost angajată la filiala Mehedinți a Autorității Electorale Permanente. Dacă Dacian Cioloș va permite ca această situație să persiste în județul Mehedinți vom asista cu toții la alegeri electorale controlate de oamenii PSD-ului, care vor fi dispuși inclusiv la încălcarea legii ca să-și asigure victoria, căci e singurul mod prin care social-democrații mai pot câștiga, altfel  electoratul va respinge vehement dominația pesedistă.

Depolitizarea și depesedizarea instituțiilor statului nu trebuie să se rezume doar la corpul prefecților. Romsilva Mehedinți, condusă de Sorin Nicolicioiu, a beneficiat de protecția pesediștilor, în special a lui Victor Ponta, care a ezitat să sancționeze neregulile de la Romsilva pe vremea când acesta era premier. În același timp, Sorin Nicolicioiu mai este și consilier județean, care a trecut la PSD, deoarece funcția de director al Romsilva Mehedinți a primit-o tocmai ca să se realizeze această mutare pe baza Ordonanței 55. Se pare că Nicolicioiu s-a adaptat bine la conducerea instituției și a ascultat ordinele primite, căci în campania prezidențială din 2014 toți pădurarii din județ au făcut campanie PSD-ului. Cu toate că în județul nostru s-au furat sute de hectare de pădure, Romsilva a rămas întotdeauna indiferentă la astfel de realități. Este evident că Romsilva are nevoie urgentă de o intervenție din partea Guvernului ca să eliberăm instituția din mâinile PSD-ului. De asemenea, situația agriculturii din județul Mehedinți stă sub domnia pesediștilor, care profită de putere pentru a se îmbogăți. Nu mai putem tolera ca interesele cetățenilor să fie subminate și diferiți baroni locali să aibă de câștigat.

Dacian Cioloș are responsabilitatea să ofere județului Mehedinți posibilitatea să respire, să aibă libertatea să ia decizii care privesc interesul cetățenilor și, în urma unor proiecte concrete, să se dezvolte și să le ofere oamenilor un nivel de trai ridicat. PSD a profitat întotdeauna de resursele din județ, iar dacă premierul nu va interveni, această situția va continua, lăsându-i pe cetățeni fără locuri de muncă.

Totodată, evaluarea administrației locale trebuie să țină cont și de acei funcționari ai statului care își fac datoria în ciuda presiunilor din partea PSD și nu se lasă influențați de nimeni. Aceștia merită toată aprecierea noastră și îmi doresc ca pe viitor funcționarii statului să fie recompensați în funcție de rezultatele de la locul de muncă.

Demiterea unor funcționari este simplă, însă premierul trebuie să se asigure că noua administrație locală va fi echidistantă, astfel încât să avem garanția că alegerile de anul acesta vor fi independente, iar instituțiile statului vor respecta obiectivele naționale și nu vor cădea pradă în mâinile corupției”, mai scrie Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *