Skip to content
Politică

Virgil Popescu: Interconectările energetice cu R. Moldova reprezintă o prioritate şi salutăm faptul că acestea pot fi eligibile pentru finanţare europeană

Virgil Popescu Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a oferit detalii despre acordul politic la nivelul UE pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei.

Potrivit ministrului, regulamentul facilitează realizarea investiţiilor în infrastructura energetică transfrontalieră iar din perspectiva României textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale.

„Am participat astăzi, 11 iunie, la reuniunea Consiliului Energie de la Luxemburg. Agenda ministerială a cuprins o serie de puncte foarte importante pentru România:

Am ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E). Regulamentul facilitează realizarea investiţiilor in infrastructura energetică transfrontalieră. Din perspectiva României, textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale. Blending-ul reprezintă o etapă importantă pentru stimularea producţiei de hidrogen şi dezvoltării unei pieţe competitive a hidrogenului în UE”, a subliniat Virgil Popescu.

„Din perspectiva României, interconectările energetice cu Republica Moldova reprezintă o prioritate şi salutăm faptul că acestea pot fi eligibile pentru finanţare europeană”, a precizat Virgil Popescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *