Skip to content
Europa

Virgil Popescu, întrevedere de lucru cu Ditte Juul Jørgensen, directorul general al DG ENER din Comisia Europeană

Virgil Popescu Facebook

Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut, luni o întrevedere de lucru cu Ditte Juul Jørgensen, directorul general al DG ENER din cadrul Comisiei Europene, iar discuţiile au vizat proiectele concrete de infrastructură energetică, perspectivele de operaţionalizare a exploatării gazelor naturale onshore de adâncime precum şi offshore din Marea Neagră.

„În marja reuniunii Consiliului Energie de la Bruxelles, de astăzi, am avut o întrevedere de lucru cu Ditte Juul Jørgensen, directorul general al DG ENER din cadrul Comisiei Europene. Am discutat despre proiecte concrete de infrastructură energetică, perspectivele de operaţionalizare a exploatării gazelor naturale onshore de adâncime precum şi offshore din Marea Neagră care pot aduce beneficii în materie de securitate energetică României şi regiunii”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook.

El a adăugat că „România va participa la primul grup de lucru regional, ca parte din Platforma Energetică a UE de achiziţii în comun a gazelor naturale, care va avea loc la Sofia, la data de 5 mai, pentru a discuta cu Bulgaria şi partenerii noştri din regiune soluţiile pentru securitatea în aprovizionarea cu energie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *