Skip to content
Economie

Virgil Popescu, la „Dosar de Politician”: În următoarea ședință de Guvern va fi adoptată ordonanța privind compensarea prețului la energie

Virgil Popescu Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri seara în emisiunea Dosar de politician, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că în următoarea ședință de guvern va fi adoptată ordonanța privind compensarea prețului la energie.

Sigur mâine va pleca în circuitul de avizare între ministere și în prima ședință de guvern va trebui să convocăm și CES-ul săptămâna acesta, să avem aviz, și în prima ședințăd e guvern va fi aprobată”, a declarat ministrul.

Acesta a comentat și acuzațiile aduse de șeful ANRE privind manipularea prețului în piață. Acesta a spus în cadrul comisiei parlamentare de anchetă că a descoperit o schemă de umflare a facturilor, potrivit căreia firma A vinde firmei B o cantitate de energie. Firma B revinde companiei A aceeași cantitate de energie la prețuri crescute, după care această companie vinde mai departe cu prețuri umflate energia populației.

Despre aceste acuzații, Virgil Popescu a spus că un astfel de comportament al operatorilor este incompatibil cu principiile pieței libere și trebuie aplicate sancțiuni drastice:

“Asta nu e liberalizare, nu este piață funcțională. Trebuie lae mpsuri drastice, pentru că nus e poate permite așa ceva, este o manipulare a prețului în piață. Noi ca minister ce am putut face, am putut să modificăm legea și să ridicăm amenzile pentru manipulări de piață la nivelul Cifrei de Afaceri pentru a fi descurajante. Aici nu vorbim de liberalizare, aceste lucruri se întâmplă, dacă s-au întâmplat, pe piața SPOT a zilei următoare, care este o piață liberă de zeci de ani de zile”, a spus ministrul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *