Skip to content
Economie

Virgil Popescu, la „Dosar de Politician”: Suntem dispuși să găsim împreună cea mai bună soluție pentru plafonarea prețurilor la energie

Virgil Popescu Facebook

Virgil Popescu, ministrul interimar al Energiei, le-a transmis celorlalte partide parlamentare miercuri seară că liberalii sunt dispuși să se așeze la masă și să găsească soluția optimă pentru plafonarea prețurilor la energie. „Nu vreau să iasă PNL sau PSD, sau USR că e cea mai bună schemă, nu, haideți să facem o schemă împreună”, a spus oficialul în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV.

Întrebat dacă plafonarea va mai fi negociată în Parlament, ministrul interimar al Energiei a afirmat: „Eu vreau să dau un mesaj foarte clar către toți colegii mei din Parlament că suntem dispuși să ne punem la masă și să găsim cea mai bună soluție pentru români. Să lăsăm la o parte orgoliile, și noi vrem plafonare în plus, și ceilalți vor plafonare, haideți să vedem cum o facem. Nu vreau să iasă PNL sau PSD, sau USR că e cea mai bună schemă, nu, haideți să facem o schemă împreună”.

Întrebat dacă plafonarea nu putea fi făcută și prin ordonanță, el a explicat: „Orice plafonare poate fi făcută prin ordonanță. Din păcate, nu mai putem da ordonanțe. În penultima zi când puteam să dăm ordonanță, am luat toate avizele pentru această ordonanță de compensare. Când o să avem Guvern, cu certitudine, în prima ședință de Guvern, dacă nu se rezolvă în Parlament mai repede, sigur că Guvernul va rezolva această ordonanță de urgență”.

Referitor la Legea consumatorului vulnerabil, Virgil Popescu a spus: „Consumatorul vulnerabil este derulat ca această schemă (cea privind compensarea facturilor la energie, n.r.). Această schemă e derulată de către Ministerul Muncii prin Agenția națională și Agențiile județene de prestații sociale, acele AJPIS, în colaborare cu primăriile, cu UAT-urile.

Practic, cel care este vulnerabil trebuie să se ducă la primăria respectivă pe raza căruia are domiciliul, completează acele documente, acele documente ajung la furnizori, furnizorii fac calculele și implementează în sistemul informatic, le dau acel discount în factură și apoi recuperează banii, ca aici, de la Ministerul Muncii, de la bugetul de stat, prin agențiile județene și agenția națională de prestații”.

1 comentariu la “Virgil Popescu, la „Dosar de Politician”: Suntem dispuși să găsim împreună cea mai bună soluție pentru plafonarea prețurilor la energie

  1. Si de ce n-ati dat ordonanta-n ultima zi daca stranseseti toate avizele ? Ce fel de avize au fost necesare ?
    Nu e tarzie plafonarea preturilor acum ?
    De ce nu le-ati plafonat inainte de cresterea vertiginoasa a lor ?

    Ma vad nevoit sa-i dau dreptate lui Dragnea .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *