Skip to content
Politică

Virgil Popescu (PNL) îi laudă pe tehnocraţi. Cum ajută guvernul Cioloş economia

Virgil Popescu (vicepreşedinte al PNL) îi laudă pe tehnocraţi. Vezi cum ajută economia guvernul condus de către Dacian Cioloş.

Guvernul României a decis să modifice schema de ajutor pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, în urma unor consultări derulate cu reprezentanții mediului de afaceri. Executivul a crescut cu 50%, până la 145 de milioane de euro, această schemă de ajutor, acordată investițiilor cu impact major în economia națională.

Guvernul a luat această decizie deoarece s-a constatat un interes deosebit manifestat de mediul de afaceri pentru realizarea unor investiții de mare anvergură, iar acesta este singurul mecanism de atragere şi susţinere a investiţiilor în active corporale şi necorporale realizate de întreprinderi mari în România.

„Alături de colegii mei din PNL am lucrat la proiectul programului de guvernare al Partidului Național Liberal și am propus mai multe soluții pentru  mediul de afaceri. Una dintre acestea era creșterea schemei de ajutor, deoarece întreprinzătorii au nevoie de tot sprijinul instituțiilor statului. Trebuie să atragem investitori care au capacitatea financiară să se implice în sectoarele de vârf din economie.

Apreciez intenția Guvernului de a acorda sprijin investițiilor cu impact major în economia națională. Este un pas important făcut de Executiv, după ce PSD a îngropat în taxe și impozite sectoarele de vârf din economie. Ca să reușim să avem o economie puternică și dezvoltată trebuie să sprijinim constant mediul de afaceri.

Totodată, consider că România va reuși să atragă mult mai ușor investiții după înființarea Agenției pentru Investiții și Comerț, din cadrul Ministerului Economiei. Economia națională are nevoie de stabilitate și o strategie cu obiective clare. Speranța mea este aceea că se va asigura o bună colaborare între instituțiile statului și întreprinzători, în vederea dezvoltării unor afaceri oneste.

Partidul Național Liberal va continua să susțină atragerea investițiilor pentru sectoarele de vârf din economie. Suntem pregătiți să venim cu noi propuneri și măsuri, astfel încât întreprinzătorii să simtă că pot găsi un partener de afaceri în instituțiile statului român”, declară vicepreşedintele PNL Virgil Popescu, într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *