Skip to content
Politică

Virgil Popescu (PNL) ironii forte la adresa lui Dragnea: „Simbolul baronimii”…

Intr-un comunicat de presa remis redactiei PSnews, luni, vicepreședintele PNL Virgil Popescu, ia in discutie congresul PSD care a avut loc in aceasta duminica. Astfel, in opinia liberalului, manifestatia social-democrata la care a fost alesi cei 14  vicepreşedinţi ai PSD, precum si preşedintele executiv al formatiunii, a fost doar „un spectacol grotesc pus în scenă de baronii vechi și noi”.

Virgil Popescu reia momentele principale din cadrul congresului PSD pe care le ironizeaza si catalogheaza ca „momente penibile”, sfidand simtul ridicolului. O astfel de ipostaza a fost cea in care „Ion Iliescu în sală, a făcut un gest de reculegere în memoria victimelor comunismului”.

Vicepreședintle liberal isi exprima convingerea ca PSD ramane acelasi partid inchistat in formele trecutului , incapabil se infaptuiasca o reforma, o moderizare in adevaratul sens al cuvantului, partid care are o guvernare defectuoasa cu o serie de esecuri inregistrate,„falimentul a sute de IMM-uri, blocarea votului prin corespondenţă, blocarea votului românilor la alegerile din 2014.”

Nu in ultimul rand, Virgil Popescu ii aduce critici si lui Dragnea „simbolul baronimii„, nou numitul presedinte al PSD care isi doreste un stat „după chipul şi asemănarea Teleormanului” pe care sa-l guverneze in mod autoritar.

Redam mai jos comunicatul amintit al vicepresedintelui PNL, Virgil Popescu:

„Comunicat de presă- Congresul PSD, un spectacol grotesc pus în scenă de baronii vechi și noi

Duminică, am asistat la un adevărat spectacol grotesc pus în scenă de PSD şi de reprezentanţii de frunte ai acestuia. Partidul care a confiscat puterea în România ani la rând şi care a condus ţara urmărind propriul interes al liderilor săi, a dat dovadă, încă o dată, de ipocrizie şi cinism.

Încă nu m-am hotărât care a fost punctul culminant al unei zile ridicole a Congresului PSD. Am de ales între momentul penibil în care tocmai PSD, cu Ion Iliescu în sală, a făcut un gest de reculegere în memoria victimelor comunismului. Al doilea moment ar fi acela când baronii PSD, cei la care Dragnea vrea să renunțe, stăteau în primul rând al nou reformatului PSD, nestingheriți și chiar plictisiți de încă un asemenea eveniment.

PSD nu poate reprezenta un partid care să se reformeze, un partid care să evolueze în direcţia valorilor democratice. PSD rămâne acelaşi partid ancorat în trecut şi în a cărui guvernare vedem înghesuite la un loc o serie de problemele care afectează societatea românească: falimentul a sute de IMM-uri, blocarea votului prin corespondenţă, blocarea votului românilor la alegerile din 2014.

Protagonistul spectacolului pesedist de duminică a fost nimeni altul decât simbolul baronimii PSD, Liviu Dragnea. Acesta ne-a oferit ieri modelul de stat pe care şi-l doreşte – unul după chipul şi asemănarea Teleormanului, în care el a putut să domnească în mod autoritar. Piesa de teatru începută săptămâna trecută, în care PSD a avut de ales între Dragnea Liviu şi Liviu Dragnea, a avut ultimul act duminică, atunci când toată crema pesedistă s-a adunat pentru a vedea cum puterea se schimbă de la Ponta la Dragnea, dar de fapt rămâne în interiorul aceluiași grup.

PSD rămâne un partid slab în faţa provocărilor sociale, promotor al sărăciei şi al nepăsării faţă de oameni şi de drepturile acestora, care îşi alege lideri condamnaţi, duplicitari. Alegerile făcute de PSD nu sunt niciodată în vederea reformării, ci doar pentru binele personal al liderilor acestei formaţiuni, al intereselor şi scopurilor acestora!.

Virgil Popescu,

Vicepreședinte PNL”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *