Skip to content
Puterea Știrilor Video

Virgil Popescu (PNL): PNL nu dorește abrogarea OUG 114 pe domeniul construcțiilor

psnews.ro

Deputatul liberal Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților, invitat în studioul Puterea Știrilor, a vorbit despre planurile PNL în privința controversatei Ordonanțe 114.

Potrivit președintelui PNL Mehedinți, partidul nu dorește abrogarea OUG 114 pe domeniul construcțiilor.

„PNL vrea abrogarea OUG 11 pe domeniul energiei, comunicații, domeniul bancar, fondurilor de pensii.

PNL nu dorește abrogarea OUG 114 pe domeniul construcțiilor, acolo chiar eu am adus un amendament de îmbunătățire în Comisia de Industrii și Servicii. Încercăm deblocarea, evident, a exploatărilor de gaze din Marea Neagră. Sunt multe lucruri care se pot face în energie și care în Programul PNL pentru guvernare, indiferent cine va fi ministru, se vor regăsi. Energia pentru noi este foarte importantă și suntem convinși că vom reuși să deblocăm și investițiile atât în energie electrică, cât și în gazele naturale”, a declarat Virgil Popescu la Puterea Știrilor.

Și premierul desemnat Ludovic Orban a declarat recent că trebuie abrogate unele prevederi ale Ordonanței de Urgență 114, dând ca exemplu cele legate de domeniul energiei, de domeniul financiar-bancar și cele legate de comunicații.

„Ordonanța de urgență 114 pe scurt. Evident trebuie abrogate reglementările din domeniul energiei, în schimb cu o perioadă de tranziție, care trebuie să permită companiilor, de șase, maxim nouă luni de zile. Trebuie abrogate prevederile, și asta susținem, legate de domeniul financiar-bancar, legate de comunicații. De asemenea, prevederile legate de Pilonul II de pensii. FDI-ul e o minciună gogonată, o poveste. Au dat drumul la proceduri de licitație pentru semnarea de contracte în valoare de aproape 400 de milioane pe așa-zisul Fondul de Dezvoltare și Investiții, în condițiile în care ei nu au niciun ban. Pe ce bani din pix, pe promisiuni neonorate?!”, a spus Ludovic Orban.

Începând din data de 15 octombrie, România are doi premieri: unul interimar, Viorica Dăncilă şi unul desemnat, Ludovic Orban. Zece zile are la dispoziţie Orban pentru a convinge Parlamentul să îi dea votul de învestitură. Are nevoie, la fel ca la moţiunea de cenzură, de 233 de voturi, din partea Opoziţiei. Deja, acesta a anunţat că demarează negocierile cu partidele şi consultările cu societatea civilă, pentru conturarea priorităţilor în Programul de guvernare.

După finalizarea negocierilor cu celelalte partide, premierul desemnat Ludovic Orban prezintă Parlamentului Programul de Guvernare şi miniştri din Cabinetul său.

Vor urma audieri, în comisiile de specialitate, unde fiecare ministru va trebui să răspundă întrebărilor aleşilor, iar la final, se dă un aviz favorabil sau de respingere, pe candidatura respectivului ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *