Skip to content
Politică

Virgil Popescu (PNL) sparge balonul de săpun al mândriei guvernului Ponta. Majorarea salarială ca pomană electorală

Într-un comunicat de presă remis redacției PSnews, vicepreședintele PNL Virgil Popescu critică modul în care PSD recurge deja de acum la măsuri bombastice de câștigare a electoratului prin așa-numitele pomeni. Astfel, Virgil Popescu atenționează că PSD a dat deja „drumul robinetului de pomeni electorale”, în speță prin creșterile salariilor bugetarilor.

Această măsură hazardată și indisciplinată a guvernului nu va duce decât la șubrezirea bugetului și la probleme dificil de gestionat pentru noua guvernare constituită în urma alegerilor parlamentare din 2016. Proasta gestionare a banului public se vede în modul în care guvernul Ponta a înțeles legea salarizării unitare care în loc să coordoneze în mod eficient sistemul bugetar din România, ea „reprezintă o bombă economică prin care să aruncăm în aer întregul buget al țării.”

„Executivul condus de Victor Ponta torpilează bugetul României fără explicații, făcând totul după ureche, doar în speranța că vor reuși să îi păcălească pe români.”, mai opinează Virgil Popescu.

Nu în cele din urmă, Virgil Popescu somează guvernul să informeze dacă aceste cifre sunt sau nu reale: „Odată cu apariția pe surse a informațiilor referitoare la salarizarea bugetarilor, guvernanții ar fi trebuit să iasă din bârlogul în care stau ascunși și să ne spună dacă cifrele sunt sau nu adevărate”.

Redăm mai jos comunicatul citat:

„Virgil Popescu, vicepreședinte PNL: PSD dă drumul robinetului de pomeni electorale

Cum era de așteptat, aflați în criză de imagine și într-o continuă cădere, cei din PSD apelează la arma care i-a caracterizat în anii pre-electorali: dau drumul robinetului de pomeni electorale. PSD vrea să își asigure un procent bun la alegerile de anul viitor dând startul unei sarabande de creșteri, care vor afecta în mod considerabil bugetul de stat. Dar, după principiul „după noi potopul”, celor din PSD nu le pasă cum va mai arăta țara după alegerile de anul viitor. Guvernul Ponta se dovedește încă o dată iresponsabil în ceea ce privește gestionarea banului public. Legea salarizării unitare ar trebui să creeze ordine în sistemul bugetar din România, nu să reprezinte o bombă economică prin care să aruncăm în aer întregul buget al țării. La fel ca și în privința Codului Fiscal, apar pe surse tot felul de informații referitoare la deciziile luate de Guvern. Întrebările pe care oricine și le pune sunt: ce fel de analize economice au existat și dacă rezistă oare bugetul României la o creștere de 25% a salariilor tuturor bugetarilor? Executivul condus de Victor Ponta torpilează bugetul României fără explicații, făcând totul după ureche, doar în speranța că vor reuși să îi păcălească pe români. Odată cu apariția pe surse a informațiilor referitoare la salarizarea bugetarilor, guvernanții ar fi trebuit să iasă din bârlogul în care stau ascunși și să ne spună dacă cifrele sunt sau nu adevărate.

Virgil Popescu, Vicepreședinte PNL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *