Skip to content
Economie

Virgil Popescu: Preţul nu este o barieră pentru românii care vor să meargă la mare

psnews

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, consideră că preţurile mari practicate pe loitoralul românesc nu va fi o piedică pentru cei care vor să meargă în vacanţe acolo.

El recunoaşte că litoralul românesc nu este unul ieftin, explicând preţurile ridicate prin faptul că cererea este mai mare decât oferta.

Atâta timp cât cererea este mult mai mare decât oferta, ceea ce se întâmplă pe litoral în acest moment este o regulă de piaţă, simplu, elementară, nu trebuie să o inventăm noi. Evident că preţul nu este o barieră pentru românii care vor să se ducă la mare. Există preţuri mari, există clienţi pentru acele preţuri mari, pentru că altfel nu ar exista preţurile mari sau ar fi gol acolo, şi există preţuri mai medii şi preţuri mai mici pentru oameni care nu îşi permit acest lucru. Dacă vrei să te duci într-un club de fiţe din Mamaia, plăteşti pentru acel club de fiţe în Mamaia. Eventual te duci într-un club de fiţe din Mamaia, nu respecţi regulile şi, Doamne fereşte, mai pleci îmbolnăvit de acolo. Acolo trebuie să înţelegem. Nu cred că preţul pe litoralul românesc, că e mare ştim toţi, că litoralul românesc nu e un litoral ieftin, este o barieră în momentul de faţă pentru turişti, în condiţiile în care şi turismul extern este afectat. Aţi observat, Grecia, Bulgaria nu mai sunt deschise aşa către cetăţenii altor state, impun anumite restricţii, teste, cozi în vamă. Nu prea îţi mai vine să te duci în Grecia şi atunci te duci pe litoralul românesc. Acolo, pe litoralul românesc, fiind şi perioada mai scurtă de litoral, evident că proprietarii turismului vor să câştige aceiaşi bani într-o perioadă mai scurtă şi atunci preţul e mai scump. Dar observ că nu este o barieră în calea turiştilor”, a declarat Virgil Popescu, la Digi 24.

Ministrul a precizat că mai este de lucru la preţuri şi calitatea serviciilor: ”Îmi doresc cât mai mulţi turişti în România şi îmi doresc şi tot mai mulţi turişti străini în România. Mai avem mult de lucru, inclusiv preţurile, calitatea serviciilor. Anul acesta e mai special”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *