Skip to content
Puterea Știrilor Video

Virgil Popescu, previziuni negre pentru Complexul Energetic Oltenia: Va trebui să dea banii aceștia înapoi și atunci chiar i-am băgat în faliment

Virgil Popescu, deputat PNL și vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, a fost invitat la ediția video ”Puterea Știrilor”.

În cadrul emisiunii, Virgil Popescu a vorbit, printre altele, și despre efectele OUG 144 asupra Complexului Energetic Oltenia. Amintim că ministrul Energiei Anton Anton a anunţat că Ordonanţa 114 s-ar putea modifica în sensul eliminării contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pe care o vor plăti producătorii de energie pe bază de cărbune. Consiliul Concurenţei susţine însă că eliminarea taxei numai pentru aceşti producători ar putea fi privită ca un ajutor de stat.

„Până la urmă, acea taxă de 2% a rămas, chiar dacă pentru societățile care produc energie electrică pe cărbune nu mai este. Noi considerăm că este o greșeală imensă că au pus acea taxă. Ne vom trezi cu noua Comisie Europeană care a pornit o investgația de ajutor de stat împotriva Complexului Energetic Oltenia și Hunedoara pentru că e același sector. Nu poți să îi pui unuia o taxă și altuia nu. Ne vom trezi că atât CEO, cât și Hunedoara, vor trebui să dea banii aceștia înapoi și atunci chiar i-am băgat în faliment. CEO are probleme foarte mari cu CO2, o să îi mai dăm și niște probleme, acest Guvern probabil o să îi mai dea o problemă, în loc să scoată taxa pentru toți, s-au gândit să o scoată doar pentru CEO ei zicând că fac un lucru bun. Nu, ei fac un lucru prost pentru că rezolvi o lună, două, trei, după care se va porni o investigație și vor trebuie să dea bani înapoi”, a declarat deputatul liberal Virgil Popescu la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *