Skip to content
Politică

Virgil Popescu, problemă spinoasă: capitalul românesc, încotro?

www.mondonews.ro

Capitalul românesc, încotro? Vicepreședintele PNL Virgil Popescu scoate în evidență o problemă spinoasă pentru Guvernul României.

Într-un comunicat remis, joi, PSnews.ro, fostul secretar de stat din Ministerul Economiei atrage atenție că „nu putem să avem dezvoltare economică doar cu capital străin”.

„România a făcut pași importanți după ce Guvernul condus de Dacian Cioloș a atras mai mulți investitori, care pun la bătaie sume importante. Pirelli se pregătește să investească 200 de milioane de euro în țara noastră, compania Ningbo HuaXiang Electronic din China va investi 30 de milioane de euro într-o fabrică în Brașov, care va vinde piese auto pentru Mercedes, iar japonezii de la Asahi sunt interesați să preia portofoliul SABMiller, care deține Ursus România, investiția ajungând la circa 5 miliarde de dolari.

Țara noastră este, în sfârșit, o țintă a investitorilor străini și a multinaționalelor, care aleg să se extindă în Europa de Est. Acest lucru este posibil pentru că actualul Guvern a reușit să ofere stabilitate mediului de afaceri și a consolidat legăturile pe care România le avea cu celelalte state.

Numai că, în cazul în care vom merge în această direcție, nu vom reuși niciodată să dezvoltăm economia. Capitalul străin reprezintă un real ajutor, dar e momentul prielnic să creștem exporturile de capital românesc. Pentru a ne așeza la masa statelor cu o economie solidă avem nevoie de investitorii români și trebuie să sprijinim capitalul românesc dincolo de granițele țării.

Chiar și ministrul Economiei, Costin Borc, a evidențiat această problemă pe care o are țara noastră, încurajându-i pe antreprenorii români să profite de dezvoltarea economică înregistrată de România. Într-adevăr, este un moment foarte bun pentru investiții și putem să construim, cu pași siguri, un mediu de afaceri în care antreprenorul român să se simtă ajutat de stat”, detaliază Popescu.

În continuare, președintele PNL Mehedinți lansează acuzații la adresa guvernării PSD, despre care susține că „îi îngropa pe antreprenorii români în tot felul de taxe aberante”.

„Pe vremea când PNL făcea apel la susținerea mediului de afaceri, guvernarea PSD îi îngropa pe antreprenorii români în tot felul de taxe aberante. Multe IMM-uri și-au închis porțile de teama unui stat care îi hărțuia, pierzându-se astfel foarte multe locuri de muncă.

Din punctul meu de vedere, România va reuși să se impună în mediul de afaceri internațional, care este unul dur și agitat, doar prin inovare, prin startup-uri construite inteligent de către tineri curajoși și bine pregătiți. Nu spun că nu sunt necesare investițiile străine, însă trebuie să stabilim un echilibru între importuri și exporturi”, mai scrie Virgil Popescu.

Consilierul local din Drobeta-Turnu Severin încheie, denunțând finanțarea „imperiilor” și a „clienților” PSD-ului.

„De asemenea, instituțiile statului trebuie să construiască o colaborare cu întreprinzătorii români, bazându-se pe criterii clare de transparență și eficiență. Nu le mai putem permite celor din PSD să-și finanțeze propriile imperii sau clienții de partid, spre care se scurg banii statului”, conchide Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *