Skip to content
Politică

Virgil Popescu: Racordurile de la conductă la poartă la energia electrică și gaze, gratuite

Virgil Popescu Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că populaţia nu mai este obligată să suporte cheltuiala pentru racordurile la reţelele de gaze naturale şi energie electrică de la reţea până la limita de proprietate, obligaţia în acest sens fiind valabilă doar pentru racordul de la limita de proprietate. Măsurile sunt prevăzute într-o lege aprobată şi promulgată la finalul anului trecut.

Legea a fost modificată la finalul anului trecut în aşa fel încât racordurile la energie electrică şi la gaze naturale devin gratuite, în sensul în care acest racord nu mai este plătit de la conductă până la poartă. (…)

Am dreptul să mă racordez de la conducta din stradă până la limita de proprietate, este gratuit, nu mai există tarif reglementat pentru această racordare”, a explicat Virgil Popescu, marţi seară, la Digi 24.

Acesta a menţionat că furnizorii sunt obligaţi să facă racordul în 90 de zile de la menţinerea autorizaţiei de construcţie. În plus, distribuitorii au obligaţia să extindă reţeaua de distribuţie tot în termen de 90 de zile, acolo unde se fac noi construcţii, acest lucru făcând ca accesul populaţiei la gaze naturale să fie mai rapid.

„Racordul e gratuit pentru om, dar se recuperează, se socializează în tariful de distribuţie pentru că toate investiţiile care se fac în reţea se regăsesc în acel tarif de distribuţie”, a explicat ministrul.

Popescu a adăugat că ANRE poate aplica amenzi raportate la cifra de afaceri acelor distribuitori care nu realizează racordurile şi extinderile de reţea în termenul de 90 de zile prevăzut de lege.

Ministrul Energiei a precizat că, în ceea ce priveşte racordurile de la limita de proprietate până în locuinţă, acestea reprezintă proprietate privată şi vor fi plătite de beneficiar.

1 comentariu la “Virgil Popescu: Racordurile de la conductă la poartă la energia electrică și gaze, gratuite

 1. Bună ziua, Domnule Ministru Virgil Popescu:
  -De ce la Tr.Severin încă nu a fost înființată filiala Romgaz,așa cum ați promis?
  -se ce la Tr.Severin continuă haosul în modul de racordare a populației la gaze naturale?
  -se ce racordarea se face întâi la case și după aceia la blocuri?
  -cum este posibil să treacă magistrala prin fața blocului și blocul să nu fie racordat, motiv ca nu este proiect făcut?
  -proiectul nu este făcut pentru tot orașul?
  -un este posibil să se facă proiect pentru zonele care acum au fost populate și pentru zonele mai vechi ,nu?
  Cu stimă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *