Skip to content
Politică

Virgil Popescu se revoltă împotriva intenţiilor Big Brother ale ANAF: Am sperat mereu că vom scăpa de aceste obiceiuri proaste!

Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu se revoltă împotriva intenţiilor Big Brother ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Din acest punct de vedere, preşedintele PNL Mehedinţi compară ANAF cu Securitatea comunistă, potrivit unui comunicat trimis, joi, PSnews.ro.

CITIŢI ŞI: Gelu Diaconu atacă planul Big Brother de la ANAF: Drumul spre Iad e pavoazat cu intenţii bune! EXCLUSIV

Observ că uneori instituțiile statului se îmbată cu putere și uită de noțiuni precum «libertatea» sau «drepturile omului». Este regretabil că și ANAF se înscrie în această categorie și vine cu un proiect prin care speră să reușească să spioneze cumpărăturile românilor.

Prin proiectul inițial, ANAF dorea să obțină toate detaliile disponibile cu privire la identitatea deținătorului cardului, de fiecare dată când se efectua o plată electronică. Ulterior, Ministerul Finanțelor a anunțat că proiectul va suferi modificări și nu vor mai solicita anumite date (cum ar fi numărul cardului, din motive de securitate). Cert este că în continuare se dorește supravegherea cumpărăturilor pe care le fac românii.

Un astfel de proiect încalcă libertățile cetățenilor. Fiecare dintre noi este liber să cumpere orice dorește fără ca vreo instituție a statului să-i verifice bonul fiscal. Acest proiect îmi amintește de Securitate și de restricțiile regimului comunist. Am sperat mereu că vom scăpa de aceste obiceiuri proaste și vom învăța cu toții să respectăm drepturile și libertățile indivizilor.

Înțeleg că ANAF dorește să combată evaziunea fiscală, dar mai bine ar începe cu introducerea plății cu cardul în instituțiile statului. Totodată, ANAF ar trebui să se concentreze pe recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție decât să stea să-i spioneze pe români.

Diminuarea evaziunii fiscale nu trebuie să se facă cu prețul libertății cetățenilor. Sunt sigur că instituțiile statului vor analiza toate posibilitățile pentru a găsi cea mai bună soluție. Partidul Național Liberal încurajează măsurile de prevenire a evaziunii fiscale, dar nu va sacrifica drepturile și libertățile indivizilor. Este nevoie de un echilibru, astfel încât cetățenii să se simtă protejați”, transmite Virgil Popescu.

1 comentariu la “Virgil Popescu se revoltă împotriva intenţiilor Big Brother ale ANAF: Am sperat mereu că vom scăpa de aceste obiceiuri proaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *