Skip to content
Economie

Virgil Popescu: Suntem dependenţi de gazul rusesc. Sunt complet nemulţumit de preţul gazului

Virgil Popescu Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă, joi seară, că România este dependentă de gazul rusesc, chiar dacă suntem al doilea mare producător de gaz. Pe timp de iarnă, România trebuie să importe 20-25% din necesar, iar infrastructura din zonă ne face dependenţi de gazul rusesc.

România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze. Dacă ne uităm la conductele care trec pe lângă România (…) ajungem la concluzia că gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă – acel 20-25% din import pe perioada de iarnă – este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat, joi seară, la Antena 3, ministrul Virgil Popescu.

Acesta afirmă că este ”complet nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de preţul gazului rusesc”. Vorbind despre preţul gazului, ministrul a precizat că, dacă firmele româneşti ar vrea să vândă la un preţ mai mic, ”tot gazul s-ar duce către export”.

De aceea, preţurile sunt aproximativ la fel cu preţurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă”, a mai declarat ministrul. Acesta a reiterat ideea că în aprilie s-ar putea ajunge la o scădere a preţului la gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *